Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja reparteix 75.508 quilos d'aliments a les famílies necessitades de la localitat durant els últims tres anys

El Banc d'Aliments permet assistir a un total de 2.948 persones.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS, IGUALTAT I MAJORS' 3 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha repartit des de l'any 2017 i fins a l'actualitat un total de 75.508 quilos de productes alimentaris a través del Banc d'Aliments municipal que ha permés donar assistència a 2.948 persones de la localitat que compleixen els requisits per a accedir a aquest tipus d'ajudes. En total s'han beneficiat 1.116 famílies en el citat període de temps.

La funció del Banc d'Aliments que es va posar en marxa en Riba-roja en l'anterior legislatura s'emmarca en el programa d'ajuda alimentària que du a terme el departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials, Igualtat i Majors amb l'objectiu d'atendre les famílies més vulnerables i que necessiten d'aquests lots per a menjar.

Els lots repartits entre les famílies recorren una línia d'actuació a partir de la compra directa d'aliments en el mercat, el subministrament als centres d'emmagatzematge i la distribució de les organitzacions associades de distribució (OAD). Finalment, són les organitzacions associades de repartiment autoritzades (OAR), en aquest cas l'Ajuntament de Riba-roja reconegut com a tal, els qui s'encarreguen de repartir-ho.

Per blocs, durant l'any 2017 es van repartir 32.400 quilos d'aliments per a 467 famílies i un total de 1.304 persones. El següent any, en 2018, es van repartir altres 33.221 quilos per a 1.286 persones de les quals van resultar beneficiades 506 unitats familiars. Al llarg del present any s'han repartit 9.887 quilos d'aliments per a 143 unitats familiars i un global de 358 veïns.

El departament de Drets Socials i Polítiques Inclusives també ha concedit un total de 194 ajudes a d'altres famílies de Riba-roja de Túria en el que portem d'any 2019 destinat al pagament del lloguer d'habitatge, el pagament de les hipoteques i els subministraments d'aigua o llum en funció de la renda, les especificitats i la situació econòmica de cada sol·licitant.

Les ajudes estan supeditades a la realització obligatòria de mesures per a facilitar la seua inserció social i laboral posterior en associacions i entitats locals, consistents especialment en la realització de cursos de formació i inserció socio-laboral el contingut del qual decideix una taula d'avaluació formada pels tècnics de l'àrea municipal de de Benestar Social.   

La mesura de dur a terme els citats cursos de formació i inserció socio-laboral preten una “responsabilitat social” en la concessió de les ajudes en les quals es tenen en compte la situació social i econòmica de cada família.

A més, s'han donat a conéixer les xifres dels programes de dependència enfocat a totes aquelles persones que, per raons derivades de l'edat, la malaltia o la discapacitat, pateixen una pèrdua d'autonomia física, mental, intel·lectual o sensorial i precisen de l'atenció d'altres persones per al seu dia a dia. Per això, l'Ajuntament de Riba-roja ha valorat fins a 238 sol·licituds durant l'any 2018 i altres 125 valoracions en el que portem del present exercici.

D'altra banda, s'han tramitat 124 sol·licituds de la renda garantida d'Inclusió Social l'any 2018 i altres 41 en el present exercici mentre que les sol·licituds de la renda garantida d'ingressos mínims es van elevar a 12 en l'any passat i altres 3 en 2019. L'accés a aquestes ajudes té en compte la residència, els recursos econòmics dels demandants, el patrimoni personal o el nombre de persones en el nucli familiar, la seua majoria d'edat o altres ingressos.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que des de la legislatura anterior i la present “l'ajuntament ha realitzat un esforç ímprobe dedicat a les polítiques socials destinat a les famílies i les persones que durant aquest temps el passen pitjor, i que per la seua situació econòmica i social necessiten una major atenció per part de l'administració pública”.