Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un total d'11 jóvens de Riba-roja participen en el programa Jove Oportunitat- JOOP promogut per l'IVAJ

Els participants rebran fins al 5 de juliol sessions d’orientació i motivació.

'JOVENTUT' 14 de febrer de 2018

El programa Jove Oportunitat és una iniciativa pilot promoguda per l’IVAJ, l’objectiu de la qual és la realització d’accions d’orientació i motivació, per a jóvens entre 16 i 21 anys, que abandonen el sistema educatiu abans de l'edat i que necessiten recuperar la motivació per a treballar o continuar estudiant.

A Riba-roja, un total d’11 jóvens amb estes característiques assistiran diàriament al Centre d’Informació Juvenil de 10:00 a 14:00 hores fins al 5 de juliol.

La iniciativa pretén actuar sobre el col·lectiu de jóvens que hi ha darrere de les estadístiques de fracàs escolar. Este tipus d’actuacions, amb jóvens de baix nivell de formació que necessiten augmentar la seua qualificació, són cofinançades pel Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil i requerixen que el jove s’inscriga en el  “Sistema Nacional de Garantia Juvenil”.

Els jóvens rebran en els pròxims mesos tallers d’assessorament i motivació per a la construcció d’un projecte de vida, desenvolupament personal, desenvolupament social i projecte professional, reentrada acadèmica per a prosseguir els estudis, convivència i jornades de refresc.

El programa intervindrà tant a nivell grupal, entre participants, com a nivell personal i familiar per mitjà de sessions individuals.

A través d’este programa es pretén afavorir que la persona jove participant realitze una reflexió integral sobre el seu projecte de vida i aconseguir la seua transformació en persones proactives, que són capaços d’arribar a una decisió, raonada i realista i, al mateix temps, motivan't i entusiasta, sobre quin és el seu objectiu professional.

Paral·lelament, planteja la reincorporació al sistema educatiu o almenys a una acció formativa que li aporte un certificat de professionalitat.