Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La 69ª Volta a la Comunitat Gran Premi Banc Sabadell passarà el diumenge 4 de febrer per Riba-roja de Túria en la seua cinquena etapa

(1)
175 corredors de 25 equips participen en l'edició d'enguany

30 de Gener de 2018


La 69ª Volta a la Comunitat Gran Premi Banc Sabadell que començarà el pròxim 31 de gener en Oropesa (Castelló) i acabarà el diumenge 4 de febrer a València, passarà per Riba-roja de Túria en el seu 5ª etapa.

L'hora aproximada d'arribada dels corredors a Riba-roja serà les 13.17. Una hora abans que els corredors accedisquen al nostre municipi, el recorregut pel qual transcórrega la volta quedarà tallat al tràfic. La carrera passarà pel Camí València i Carretera Vilamarxant adreça CV 3471 i CV 37 cap a Vilamarxant.

Aquesta prova esportiva, la més antiga de la Comunitat Valenciana, es va consolidant des que en 2015 Àngel Casolà, director de la Volta, la reactivara després de vuit anys d'absència. El passat any, Riba-roja va tenir l'oportunitat de viure l'apassionant arribada dels corredors de la tercera etapa.

En aquesta edició hi haurà representació dels cinc continents i 15 països amb 25 equips i 175 corredors. Entre ells 11 equips world tour, 11 equips continentals professionals i tres continentals i corredors com Alejandro Valeverde (Movistar Team) que participa per primera la vegada en la Volta; Rubén Plaza, guanyador de l'última edició de la Volta abans de la seua desaparició; Van Avermaet, campió olímpic i 7º en la classificació UCI; el vigent subcampió olímpic de ciclisme el danès Jakob Fuglsang (Astana) i el jove valencià Joan Bou, entre uns altres.
Respecte al recorregut que recorre les tres províncies es divideix en cinc etapes.

1ª ETAPA OROPESA EL MAR - PEÑISCOLA 191,4 KM

Recorregut per la zona nord de Castelló, etapa plana amb un sol port de segona categoria La Bandereta, a meitat de recorregut i amb una meta volant en el quilòmetre 140. És una etapa per a esprintadores en la bonica arribada del passeig Papa Lluna de Peñiscola.
2ª ETAPA BÉTERA -ALBUIXEC 153,9 KM

Etapa de mitja muntanya, passara per la Serra Espadán de Castelló, amb cinc ports El Bec de l'Àguila (3ª categoria), La Nevera (3ª categoria), Alcudia de Veig (3ª categoria) i el dur port del Garbi en la part final, és una etapa curta però nerviosa i vibrant.

3ª ETAPA BENITATXELL - CALP 30,5 KM

Etapa amb un recorregut semi-ondat i amb bastants repechos curts. És una crono per equips molt tècnica que sens dubte començarà a definir la general ja que es veurà que dos o tres equips poden optar a la victòria final.

4ª ETAPA ORIOLA- COCENTAINA 181 KM

Etapa regna per la província d'Alacant, la primera part de la jornada serà plana, després pujaran els ports del Maigmó i Tibi (segona categoria), la Carrasqueta (1ª categoria) i realitzaran un circuit de dues voltes abans d'arribar a Cocentaina, pujant l'Alt dels Trilles (3ª categoria), per a acabar l'etapa en l'Alt de les Pedreres Botella (1ª categoria), on l'últim quilòmetre serà un pendent de 18% i quedarà sentenciada la classificació general.

5ª ETAPA PATERNA-VALÈNCIA 135 KM

Última etapa amb un port de muntanya, amb seguretat etapa al sprint massiu on es coneixerà al vencedor final de la VCV