Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis del Túria presenta la seua última proposta de conveni per al manteniment del Parc Natural

Les administracions implicades, ajuntaments, Diputació, Generalitat i CHJ tindrien 15 dies per a pronunciar-se sobre el document definitiu

'MEDI AMBIENT' 19 de maig de 2017


L'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria va celebrar dimarts passat 5 de juliol la setena assemblea amb l'objectiu d'asseure les bases del document definitiu a quatre bandes, Ajuntament, Diputació, Consellería i Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que marcarà el marc de col·laboració i coresponsabilitat per a la protecció i manteniment del Parc Natural.

L'Assemblea ha fixat un termini màxim de 15 dies perquè municipis i administracions presenten al·legacions, a un document que pretén facilitar una gestió coordinada, integrada i participativa. 

D'aquesta manera, els integrants de l'Associació duran a terme noves actuacions dirigides a seguir millorant els serveis que el PNT poden oferir als ciutadans i contemplant aquest espai natural com una immensa aula de naturalesa, potenciant al seu torn la conservació d'aquest espai.

"Es important coordinar les polítiques que es realitzen en el Parc Natural i les Administracions tenim una responsabilitat important a l'hora de posar-nos d'acord per a realitzar bona gestió i traure el màxim rendiment", assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja

Segons versa el document, els ajuntaments hauran de complir i efectuar accions entre les quals destaquen posar en valor i ordenar els recursos turístics de la zona, col·laborar en la vigilància que afecta al Parc Natural, promoure accions de dinamització turística o eliminar els residus generats en la zona assignada i, en general, mantenir en ordre les àrees recreatives.

La Diputació, per la seua banda, realitzarà labors de col·laboració amb els municipis que ho sol·liciten per al manteniment dels camins, vegetació i actuacions similars, a més d'establir un pla per a la substitució de la canya vora per un bosc de ribera repoblat. 

La Generalitat, d'altra banda, s'encarregarà d'assumir les funcions de gestió i conservació del mitjà natural, ordenació d'usos, control del correcte accés als diferents espais, senyalització, autorització dels usos recreatius.

Finalment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) contribuirà conjuntament amb la Generalitat en el manteniment i conservació del vial principal, accés d'emergència, ponts de fusta i altres infraestructures similars. Les seues actuacions se centraran llavors a facilitar tota la col·laboració, suport i assistència tècnica i en el manteniment dels recursos hídrics del Parc Natural.

Aquest conveni, que tindrà una durada de quatre anys, contempla la creació d'una comissió de seguiment per a facilitar el compliment del mateix, que es reunirà dues vegades a l'any.