Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La comissió de treball d'accessibilitat i mobilitat sostenible en el municipi es reuneix per primera vegada per abordar el desenvolupament del Pla Municipal

Aquest projecte compta amb la col·laboració d'entitats com COCEMFE, la UPV i ARIDIF

20 d'abril de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria està treballant en l'elaboració d'un pla municipal d'accessibilitat Integral, elaborat per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració d'entitats com la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) i l'Associació per a la Rehabilitació i Inserció de la Diversitat Funcional (ARIDIF) per aconseguir un municipi més accessible a través de la integració de tots els seus espais i l'eliminació de qualsevol barrera i obstacle.

Un dels òrgans de seguiment de l'engegada i desenvolupament és la Comissió Tècnica reunida aquest matí en el Saló de Plens. L'acte comptant amb la presència de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo, tècnics d'Urbanisme, Transport i Mobilitat i representants dels diferents grups polítics, així com un membre de l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE).

Durant la reunió, els diferents representants del govern han abordat la necessitat i el compromís de millorar el nostre entorn de través de la projecció d'itineraris pràctics que permetin una major autonomia a l'hora de desplaçar-se para totes aquelles persones amb mobilitat reduïda. Per a això, l'Ajuntament compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València que és l'encarregada d'abordar la part tècnica dels projectes i COCEMFE aborda la supervisió i l'assessorament en matèria legal i normativa de les actuacions.

"Esta comissió s'ha format amb la finalitat que tots els partits polítics del municipi siguin coneixedors i col·laboradors d'aquest pla d'accessibilitat. Aquesta reunió ha estat convocada per posar en comú les pautes que volem dur a terme, cap a on anem a anar i les actuacions que es van a fer en els exercicis per anar adaptant-les i millor andolas en la mesura del possible i d'acord amb la normativa vigent", ha explicat la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo.

L'Ajuntament de Riba-roja ja ha realitzat nombroses actuacions en el casc urbà i a les urbanitzacions que envolten al municipi per millorar l'accessibilitat dels veïns i veïnes. Entre elles, l'adaptació de voreres aplicades a la normativa de seguretat, eliminació d'escales i habilitació de rampes, rebaixi de vorades, adequació d'escales en cas d'incendis, instal·lació d'un semàfor amb sistema Bluetooth per afavorir l'accessibilitat de persones invidents, pintat especifico en algunes zones del municipi, millora en l'accessibilitat de banys i vestuaris i del mobiliari urbà, col·locació de bolardos de protecció i millora de l'accés per a persones amb mobilitat reduïda als diferents edificis públics. Moltes d'aquestes accions es troben emmarcades dins dels Pressupostos Participatius.

Per part, l'Oficina de Turisme de Riba-roja ha instal·lat diverses plaques de braille en les principals façanes dels edificis històrics del casc antic perquè les persones amb cegues o amb deficiència visual.. A través d'aquestes plaques i el sistema de lecto-escriptura, caracteritzat per la combinació de punts, aquestes persones poden recórrer i identificar cadascun dels edificis històrics del casc antic. A més, l'oficina és accessible auditivament gràcies a la instal·lació d'un bucle magnètic fix en el mostrador per tant persones sordes com a persones amb una disminució auditiva, fins i tot si usen audiòfons o implants.

"Nuestro objectiu és posar a disposició tots els mitjans necessaris que compleixin amb la normativa i legislació vigent sobre accessibilitat. És molt important que les actuacions estiguin protocolizadas i es tinguin en conte no solament a les persones amb mobilitat reduïda, sinó a tots els veïns i veïnes de Riba-roja de Túria", ha expressat l'alcalde, Robert Raga.