Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Diputació conclourà per a aquest estiu el nou accés de Riba-roja per la zona nord

L'obra inclou la construcció de dues glorietes que permetran eliminar la perillositat de les interseccions així com un carril ciclo-vianants.

'PLANIFICACIÓ URBANISTICA' 16 de abril de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo, acompanyats del diputat de Carreteres, Rafa García han visitat aquest matí les obres de construcció del nou accés a Riba-roja per la zona nord que estarà conclòs proper mes de juliol.

L'obra inclou la construcció d'una calçada única de doble sentit, amb un voral d'un metre i dues glorietes que connectaran el nucli urbà amb la CV-336 Riba-roja de Túria- San Antonio de Benagéber i amb la CV 372 Riba-roja de Túria- La Pobla de Vallbona. Així, quedaran connectades les urbanitzacions de la zona nord (Molinet, Santa Mónica, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i Clot de Navarrete) amb el nucli urbà i el Parc Natural del Túria a través d'un carril ciclo-vianants.

Aquesta actuació permetrà eliminar les dues perilloses interseccions i millorar la seguretat viària d'aquesta zona. El carril ciclo-vianants -amb acabat de formigó acolorit que li aportarà major durabilitat i escàs manteniment, tindrà una amplària de 3 metres i tindrà annex una tanca enjardinada separada i una filera de 40 fanals que proporcionaran il·luminació a tot el carril.

Aquest carril completa l'anell ciclo-vianants urbà que articula tot el municipi, des d'Els Pous fins a la carretera Vilamarxant i possibilita l'accés fins a l'estació de la línia 2 de Metrovalencia. Prop de 20 quilòmetres de carril ciclo-vianants que interconexiona les urbanitzacions, edificis municipals i centres escolars del municipi.

El diputat de Carreteres, Rafa García ha destacat, “la seguretat viària és un element determinant per a nosaltres i amb aquesta obra aconseguim aqueix objectiu. Es tracta d'una reivindicació històrica perquè suposarà una connexió més segura entre Riba-roja i les seues urbanitzacions. A més, el carril de ciclovianants permetrà als veïns gaudir del paisatge emblemàtic que és el parc fluvial del Túria”.

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha volgut agrair al diputat l'impuls que ha donat a aquesta obra, “que ens ha permés solucionar totes les traves que implicava la seua localització al parc fluvial i la seua complexitat tècnica”. Així ha matisat, “en breu els nostres veïns de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i El Clot de Navarrete i podran vindre caminant al nucli urbà si ho desitgen. Es tracta d'una obra xicoteta però molt important ja que també aportarà seguretat a la conducció”.

Les obres avancen a bon ritme i està prevista la seua finalització el mes vinent de juliol.