Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Diputació ofereix una solució viària als embossos en els accessos de l'A3 per Riba-roja per a afavorir a la zona industrial i al Residencial la Reva

L'àrea de Carreteres ha presentat un estudi per a remodelar l'enllaç amb la CV-374 cap a Riba-roja.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 12 de maig de 2021

La Diputació de València i els ajuntaments de Riba-roja, Loriguilla i Xest han consensuat les actuacions que durà a terme l'àrea provincial de Carreteres per a remodelar l'enllaç entre l'A-3 i Riba-roja pel qual s'accedeix al polígon industrial de la Reva- Sector 12 i 13 - saturat en hores punta i amb importants retencions que podrien augmentar amb el desenvolupament de futurs projectes urbanístics.

L'àrea d'Infraestructures, conscient de la necessitat d'intervindre en l'accés a la CV-374 de titularitat provincial, ha completat l'estudi de microsimulació per a analitzar les diferents alternatives i predir la més oportuna per a millorar la seguretat i evitar el col·lapse. “Es tracta d'un punt estratègic en l'encreuament de la A-7 i l'A-3 amb una densitat de trànsit important en l'accés a diversos municipis i també a una zona industrial consolidada que genera retencions de manera periòdica”, explica el responsable de Carreteres.

Amb l'objectiu de resoldre aquest problema localitzat en l'accés des de la A-3 a la CV-374, la Diputació ha volgut fer partícips als ajuntaments implicats, propiciant diferents reunions amb els seus alcaldes perquè pogueren participar en la definició del projecte que executarà l'àrea de Carreteres. L'última s'ha produït aquesta mateixa setmana, amb la presència del diputat Rafa García, tècnics de la corporació i els alcaldes de Riba-roja i Loriguilla, Robert Raga i Sergio Alfaro, que igual que el seu homòleg a Xest veuen amb bons ulls l'actuació que planteja la Diputació per a renovar l'accés a la Reva.

Nova rotonda

La proposta més idònia, extreta de les conclusions del treball de microsimulació encarregat a l'empresa CPS, contempla en primer lloc la construcció d'una nova rotonda per a donar accés al polígon, més allunyada de la A-3 que la rotonda actual que se satura en hores punta. Aquesta rotonda tindrà a més un pas superior que permetrà separar el trànsit que genera la superfície industrial del qual té com a destí Riba-roja i altres municipis de la zona.

Aquesta obra anirà acompanyada del desdoblament de la carretera, incloent el pas sobre el ferrocarril, des de la nova rotonda en direcció a l'espai en el qual està previst executar el desenvolupament urbanístic de Loriguilla. A aquestes actuacions que haurà de dur a terme la Diputació podria afegir-se l'accés de Masia Baló, situat a l'oest de l'enllaç actual i previst pel Ministeri de Transports.

En paraules de Rafa García, “aquest projecte donarà resposta a les reivindicacions tant dels veïns com dels empresaris d'una zona amb gran activitat social i industrial, recollides per tres ajuntaments als quals hem volgut implicar en l'anàlisi de les diferents alternatives per a trobar la solució més adequada, respectant sempre la veu del municipalisme i dels qui millor coneixen els problemes i inquietuds dels ciutadans”.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament l'alternativa proposada per a evitar la saturació en la zona del polígon industrial, un enclavament privilegiat en l'encreuament entre l'A-7 i l'A-3. “Portem reivindicant uns millors accessos juntament amb els empresaris durant anys amb un doble objectiu; aconseguir augmentar la competitivitat de les empreses disminuint el temps d'espera dels camions al mateix temps que facilitem l'eixida i entrada dels veïns del Residencial La Reva”.