Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La FEMP tria Riba-roja per a acollir una trobada nacional de l'Agenda 2030

L'objectiu és treballar sobre els indicadors dels objectius de desenvolupament sostenible.

'MEDI AMBIENT' 17 de novembre de 2021

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha triat el municipi valencià de Riba-roja de Túria per a acollir dimarts que ve 30 de novembre una trobada nacional sobre la ‘Agenda 2030’ i els seus ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible’ en el que estan citats quasi mig centenar de municipis de tota Espanya, com Vitòria-Gasteiz, Getafe o Santomera entre altres.

La concentració s'emmarca dins d'un dels grups de treball de ‘La Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030’ la segona assemblea de la qual va tindre lloc la setmana passada a Burgos, i on es van compartir experiències, qüestions i reflexions sobre els ODS i el paper de les administracions públiques.

“Haver triat el nostre municipi subratlla el nostre compromís amb els ODS que hem assumit des del primer minut, i les accions que ja estem duent a terme” ha explicat l'alcalde de Riba-roja Robert Raga, qui ha agraït la confiança acordada per a realitzar aquesta trobada.

En concret, aquest grup de treball tindrà com a objectiu principal centrar-se en els indicadors de la ‘Agenda 2030’ i treballar sobre qüestions com la de la seua implantació en municipis xicotets i mitjans. “És important treballar sobre el procés dels ODS i els seus indicadors tenint en compte que moltes d'eixes actuacions tindran lloc en ciutats mitjanes o pobles més xicotets que necessiten que els indicadors i eixos objectius estiguen adaptats a les seues possibilitats i realitats” ha sentenciat Raga.

Així l'alcalde ha volgut recordar que el seu municipi ja té constituït un consell de treball i de participació per la ‘Agenda 2030’ que han alineat amb el Pla Estratègic Municipal que permet traçar les actuacions i polítiques per a una major igualtat, sostenibilitat i desenvolupament entre altres propòsits.

‘La Xarxa d'Entitats Locals per a l'Agenda 2030’ de la FEMP s'ha constituït a l'octubre de 2020 amb l'objectiu d'afavorir la coordinació d'actuacions entre governs locals de tota Espanya, per a així aconseguir millors resultats en la implementació de l'Agenda 2030 en els municipis i províncies.