Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Guàrdia Civil intensificarà la vigilància i el control de robatoris en Riba-roja amb la Unitat de Seguretat Ciutadana

Realitzaran accions conjuntes i intercanviaran informació amb la Policia Local per a la resolució de delictes.

'SEGURETAT CIUTADANA'22 de febrer de 2018


La USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil) tindrà presència en Riba-roja a fi d'intensificar la vigilància i el control de delictes especialment en habitatges, polígon industrial i propietats citrícoles que en l'últim any han registrat un lleuger increment de robatoris. Es tracta d'un grup de resposta ràpida als problemes de delinqüència en moments puntuals, que possibilitarà atallar aquest tipus d'accions que han alçat alarma social entre els empresaris i productors.

Així ha quedat de manifest en la reunió mantinguda este matí per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga amb el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, en la qual li ha traslladat les seues inquietuds sobre les últimes xifres de robatoris en habitatges i polígons. Concretament la zona industrial ha comptabilitzat 6 robatoris des del mes de desembre. Al llarg de 2017 es van registrar més d'un centenar.

A la reunió també ha assistit el coronel Amador Escalada, Cap de la Comandància de València, el Tinent del lloc principal de la Guàrdia Civil en Riba-roja, David Crespo i el cap de la Policia Local de Riba-roja. Aquesta és la tercera reunió a la qual ha assistit Robert Raga en les últimes dues setmanes, després de les celebrades amb la Direcció general d'Emergències i amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)

Escalada ha insistit en la necessitat d'intensificar el treball conjunt i coordinat entre les dues forces de seguretat, Policia i Guàrdia Civil per a atallar aquestes situacions.

"Es important transmetre un missatge clar de confiança i tranquil·litat a la població" a afirmat el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, qui ha apuntat "la videovigilancia és actualment un dels millors instruments dels quals disposa la Policia per a treballar".

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja ha aprofitat la trobada per a reclamar al subdelegat de Govern l'increment d'efectius de la Guàrdia Civil en Riba-roja que ha patit un minvament del 20%, apropant-se actualment la trentena, així com per a sol·licitar-li que estudien de nou la sol·licitud emesa des del consistori per a permetre a la policia local patrullar de paisà per a dissuadir als propietaris de mascotes que no retiren els excrements de la via pública i incompleixen d'aquesta forma la normativa.

Herrera ha emplaçat de nou a l'alcalde a una pròxima reunió al començament de març per a abordar qüestions com la normativa sobre els circuits tancats de TV, la contractació de seguretat privada per a espais delimitats o les limitacions que existeixen en matèria de personal per a la incorporació de més efectius a la plantilla municipal.