Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La instal·lació de Prologis en el PLV situa a Riba-roja com la gran plataforma logística del Mediterrani

El proveïdor d’espais logístics invertirà 16 milions d’euros i preveu 170 llocs de treball directes i altres 200 indirectes

8 de juliol de 2016


La directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín junt amb representants de l’empresa Prologis s’han reunit este matí amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga per a donar-li a conéixer els detalls de la compra de la parcel·la de 70.000 m2 en el Parc Logístic de València.

Prologis ha sol·licitat hui en l’Ajuntament la llicència d’obres per a iniciar el seu projecte en el PLV que es desenrotllarà en 34.912 m2 de la poma M16 i 35.215 m2 de la M5/1, la qual cosa oferix una edificabilitat de 45.221m2, les obres de la qual està previst que estiguen al setembre a ple rendiment.

Es tracta de la major compravenda de terrenys produïda en els últims anys en el PLV, la qual cosa confirma la reactivació d’empreses logístiques en el polígon industrial.  La implantació del principal proveïdor d’immobles industrials per a la logística i la distribució a Europa ‘situa a Riba-roja com un dels enclavaments industrials estratègics del Corredor Mediterrani’ assegura Robert Raga, Alcalde de Riba-roja de Túria. Per a Raga, Prologis suposa ‘un revulsiu a la reactivació econòmica de Riba-roja, que suposarà ingressos importants per a les arques municipals en concepte de llicències municipals, IAE i impostos de vehicles industrials’.

Prologis és una companyia internacional immobiliària industrial que a Espanya ja gestiona prop de 900.000 m2 en 38 parcs logístics a través d’una fórmula idèntica a la proposta per al PLV i que consistix en la construcció de plataformes logístiques, d’última generació, per a llogar espais als operadors, en funció de les necessitats de cada un d’ells.

La inversió estimada per Prologis Spain per a la construcció i condicionament de les naus en el PLV superarà els 16 milions d’euros. A més, segons estudis realitzats per l’empresa, un parc d’estes característiques podria arribar a generar 170 llocs de treball d’ocupacions directes i altres 200 llocs indirectes.

Des de la seua arribada a l’Ajuntament de Riba-roja, l’equip de govern ha impulsat noves polítiques de potenciació i millores en els polígons industrials, moltes de les quals entraran en vigor amb l’aprovació dels pressupostos del 2016, com la línia municipal de transport que unirà a partir de setembre el nucli urbà amb la zona industrial, l’obertura de l’oficina de dinamització empresarial, AMIDE o el manteniment de vials i zones comunes, la qual cosa suposarà una inversió pròxima al milió d’euros.

Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció per la imminent implantació i ha posat ha disposició de l’empresa els recursos municipals necessaris per a incentivar la contractació de personal de Riba-roja.

La directora general de l’EIGE, Blanca Marín, que ha donat la benvinguda a Prologis, ha reiterat ‘el compromís de la Generalitat amb el polígon de Riba-roja’ i ha incidit ‘tenim comunicació directa amb les empreses instal·lades en el PLV per a  resolució de qualsevol problema que puga sorgir’. Marín ha confirmat el ‘repunt en la demanda’  que el sector industrial està experimentant en la zona en els últims temps. Prova d’això són les poques parcel·les disponibles actualment en el Parc Logístic.