Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'acte de 'Benvinguda a les Falles 2022' dona el tret d'eixida de les festes josefines en Riba-roja

Sota el títol de Tornem!, els fallers del municipi es reuneixen per a inaugurar el nou exercici josefino.

'FALLES' 10 de febrer de 2022

Riba-roja de Túria dona inici als seus actes fallers dissabte que ve, 12 de febrer, amb la celebració de l'acte de “Benvinguda a les Falles 2022”, que es realitzarà en l'Auditori Municipal. A ell acudiran totes les comissions de la localitat, la Junta Local Fallera i les Falleres Majors 2020, que repeteixen regnat a causa de la pandèmia.

L'acte donarà inici amb la projecció d'un documental sobre la història de les Falles, l'aturada obligada pel coronavirus i el futur de la festa per a continuar amb la interpretació del ball “Bolero de la Alcudia” a càrrec de dos fallers de les comissions de la localitat.

A continuació, es donarà pas a la presentació de cadascuna de les sis comissions falleres de Riba-roja. La Junta Local rebrà en l'escenari als representants de cada falla, presidents i falleres majors, que dedicaran unes paraules a tots els assistents. En finalitzar aquesta presentació, les Falleres Majors de Riba-roja també es dirigiran al públic.

L'acte, que es retransmetrà pel canal municipal de YouTube i per la televisió local en SD i HD, també contempla el reconeixement al treball de la Junta Local Fallera de 2020 i a l'empresa Soldaval per haver cedit les seues naus per a guardar des de 2020 els monuments fallers que es plantaran enguany als carrers de Riba-roja

Així mateix, els fallers faran lliurament a l'Associació per a la Rehabilitació i inserció de la Diversitat Funcional (Aridif) del taló amb la quantitat econòmica recollida amb la venda de llepolies en el campionat de parxís, celebrat el mes de novembre passat.

Per part seua, la regidora de Festes i Falles, Ana Cristina Folgado, ha destacat que “l'objectiu d'aquest acte de benvinguda és tornar a despertar la il·lusió de les festes josefines, després que en Riba-roja hagen estat suspeses en aquests últims anys a causa de la crisi sanitària”.

A més, el dia 26 de febrer està prevista la celebració de la Crida, que reunirà a tota la localitat a l'esplanada del Centre d'Informació Juvenil (CIJ). En aquest sentit, Folgado ha indicat que es tracta de “una crida a tothom faller perquè puguen lluir els seus vestits i així, es recolçe també al sector de la indumentària fallera”.

D'altra banda i per als més xicotets del municipi, s'està preparant “El dia dels xiquets”, en el qual es realitzaran diferents activitats destinades a un dels col·lectius més afectats per la pandèmia.

“Esperem –ha afirmat la regidora- que enguany les Falles puguen efectuar-se satisfactòriament i amb el degut compliment de les mesures seguretat per a així, poder tornar a gaudir de la festa gran de la Comunitat Valenciana”.