Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament rebaixa fins a un 60% la taxa per contraure matrimoni al Castell de Riba-roja

El ple va aprovar per unanimitat la moció del PP per rehabilitar i homologar el Trinquet Municipal.

3 de maig de 2016

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat la modificació de l'ordenança fiscal que regula l'aprofitament del Castell per a la celebració de bodes, esdeveniments o qualsevol acte cultural En virtut d'este acord, que va ser recolzat per tots els grups polítics, la rebaixa de fins a un 60% de les taxes 'afavorirà que els veïns i veïnes que ho desitgen puguen celebrar el seu casament al Castell'.

Paral·lelament es va aprovar la modificació de la taxa per prestació dels serveis de grua municipal, a fi d'adaptar-la als canvis normatius produïts des de 2010. Amb els vots a favor de PSOE, Compromís, EU i Ciutadans i en contra del PP i Riba-roja Pot va prosperar esta proposta que pretén ajustar-se al cost privat del servei i gravar sobre els que produeixen la infracció. Els discapacitats estaran exempts quan, una vegada procedixquen a la retirada del vehicle, presenten la targeta d'estacionament d'este col·lectiu.

Amb el suport del PP, Ciutadans, PSOE, EU i Compromís i l'abstenció de Riba-roja Pot va quedar aprovada la modificació de la taxa per prestació dels serveis relatius a drets d'examen, proposada per l'Alcaldia. El text recull una rebaixa del 50% i fins el 90% per a persones desocupades que opten a la realització de proves selectives de Policia Local o qualsevol altre lloc de l'Administració. El ple va acceptar l'esmena del Partit Popular de bonificar persones amb minusvalidesa i a famílies nombroses.

Sense l'únic suport de Riba-roja Pot va prosperar la derogació de la taxa per inscripció en el cens caní d'animals potencialment perillosos. Actualment, els propietaris dels cans estaven pagant entre els 6 euros pel servei d'Inscripció en el Cens Caní i 24 euros per a l'atorgament de llicència i inscripció en el Registre d'animals perillosos. A partir d'ara, se suprimeix esta taxa 'afavorint així la inscripció d'aquests animals, ja que dels 400 gossos potencialment perillosos a Riba-roja tan sols hi ha censats 40', ha apuntat el regidor de Sanitat, José Luis López.

Sobre la taula va quedar per al seu estudi la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per prestació de serveis de l'auditori municipal, plantejades per adaptar-se a les noves idees de programació i afavorir a determinats col·lectius com els escolars o els alumnes del propi Conservatori.

Per unanimitat va ser aprovada la moció presentada pel Partit Popular per homologar la distància de la pista i rehabilitar el Trinquet Municipal. Es va esmenar el punt 4, amb l'ampliació a l exercici 2017 com a dotació pressupostària per a esta finalitat i es va afegir un cinquè, en el qual es va considerar el cobriment de la instal·lació.

Esquerra Unida va presentar dues mocions que no van veure la llum, la primera d'estes recollia el compromís de l'Ajuntament de reconèixer com a pròpia la declaració universal dels drets dels animals. La proposta va ser recolzada per Miquel Castillo de Compromís, Riba-roja Pot, l'abstenció de Rafa Folgado (Compromís) i Jose Luis López (PSOE) i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSOE.

La segona de les iniciatives plantejava l'adhesió de l'Ajuntament de Riba-roja al procés de constitució d'una xarxa de municipis per un Estat laic. No va prosperar. El vot del PP, PSOE i Ciutadans va ser negatiu, mentre que Riba-roja Pot i Miquel Castillo es van abstenir en la seua votació.

Entre les seues propostes, el PP va portar a Ple el reconeixement i suport a l'Associació València La Vella en la seua reivindicació del baixador. La moció va eixir endavant amb els vots a favor de Ciutadans i Riba-roja Pot i en contra de PSOE, Compromís i EU. La moció recull en el seu text el compromís de no assumir el cost per part de l'Ajuntament de la instal·lació d'una caseta prefabricada en terreny dotacional, l'increment de la pressió davant la Conselleria perquè el baixador s'incloga en els pressupostos de 2017 i instar a la firma d'un conveni de finançament amb la Conselleria d'Hisenda perquè l'Ajuntament puga avançar diners per a tal fi. L'alcalde es va comprometre en la sessió plenària a realitzar el baixador i el centre social durant esta legislatura.

Ciutadans va portar al Ple la moció relativa a la regeneració del paisatge urbà de Riba-roja, en la qual es plantejava la redacció d'una ordenança per a la rehabilitació i pintat de façanes, la reconstrucció de jardins amb deficiències, la cooperació amb la Facultat de Belles Arts per fer-los partícips del projecte i la recerca de subvencions per a dur-ho a terme. La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís i IU, l'abstenció del PP i el vot en contra de Riba-roja Pot.

Tots els grups que conformen la corporació, menys Ciutadans, van manifestar la seua adhesió a la moció sobre el reconeixement del Reconeixement del Dret Civil valencià i la retirada de recursos del govern espanyol, a fi d'igualar-nos a la resta de pobles espanyols i acabar amb 'tan injusta discriminació ', apunta el text.

Finalment Riba-roja Pot va elevar per a la seua aprovació dues propostes de resolució, la primera d'estes sobre la creació del servei de suggeriments, queixes i reclamacions, que no va eixir endavant ja que el PP es va abstenir en la votació. En aquest punt, el regidor de Participació Ciutadana, Rafa Gómez va informar sobre el servei que actualment presta l'APP Riba-Roja INFO, que fins a la data ha gestionat 113 suggeriments i fins a 500 incidències, amb un percentatge de resolució proper al 80%.

Per unanimitat va ser aprovada la segona de les mocions de Riba-roja Pot sobre la continuació de les obres del conservatori, que ascendeixen als 4 milions d'euros i el projecte d'execució ha segut pressupostat per al 2016. Tots els grups van donar suport la proposta.