Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament crea 8 consells municipals per a canalitzar la participació de les 100 associacions en els assumptes públics

El teixit associatiu tindrà veu i vot en els debats sectorials

'TRANSPARENCIA Y PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 14 de novembre de 2016


El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la creació de 8 consells sectorials que permetran la participació de les 100 associacions de la localitat en els assumptes públics. La creació dels denominats "consells" va comptar amb el suport unànim de tots els partits polítics, excepte en el "consell" de la Infància en què el Partit Popular es va abstindre.

Els 8 consells creats són el Territorial en què participaran les associacions de veïns del nucli urbà i les urbanitzacions, el de la Infància i Adolescència, el d’Esports, l’Econòmic i Social, el de medi ambient, Canvi Climàtic, Mobilitat, Desenrotllament Sostenible i Rural, el de Festes i Tradicions, el de Joventut i, finalment, el de Benestar Social. A ells s’unix el Consell General de Participació Ciutadana o "Consell de Poble". Pròximament es crearà el Consell de Cultura.  

Tots els consells estaran formats per un president que serà el regidor delegat de l’àrea, un vicepresident triat pel ple municipal, un secretari del consell que serà un funcionari del departament corresponent i, finalment, les associacions i entitats de l’àmbit a tractar que es reuniran periòdicament per a tractar els temes i assumptes municipals.

Cada un dels consells realitzarà reunions amb caràcter ordinari i extraordinari, segons marca el reglament municipal, amb ànim constructiu de què sorgiran propostes i peticions que, posteriorment, seran traslladades al "Consell de Poble", presidit per l’alcalde i la resta d’integrants, per al seu debat i aprovació si es considera oportú.  

L’acord aprovat pel ple municipal de Riba-roja de Túria especifica que els òrgans creats "servixen per a vehicular formalment la participació de tots els agents i entitats locals, amb una ampliació indubtable en la capacitat municipal de diàleg, integració i consens, amb una garantia que les relacions entre l’administració local i les pròpies associacions i entitats seran estables i fluides per a debatre i tractar els temes i els assumptes d’interés general".  

El regidor de Participació Ciutadana, Rafa Gómez, ha afirmat que amb la creació dels consells "es produïx un avanç notable a l’hora de canalitzar la participació de tot el teixit associatiu en la gestió dels assumptes públics, amb propostes, debats i idees que serviran per a millorar el nostre municipi d’acord amb eixes premisses i conclusions aportades pels propis veïns de Riba-roja de Túria".

L’edil de Participació ha afegit que la posada en marxa dels consells "és una de les reivindicacions que des de fa anys sol·licitàvem per a Riba-roja però que fins ara no havíem pogut aprovar i que a ple rendiment serviran per a donar un impuls important en el compromís que els partits que formem l’actual equip de govern creiem i, per això, considerem que seran un eix de vertebració de tot el nostre teixit social, un pas històric en la nova relació dels ciutadans amb els poders públics de la localitat".

Finalment, cal destacar el caràcter essencial que tindrà el Consell de Poble amb una funció global sobre tots els assumptes que, prèviament, s’hauran debatut o analitzat en els corresponents consells sectorials. Estarà presidit per l’alcalde i, a més, formaran part del mateix un representant que triarà cada un dels consells participatius.