Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja aprova la seua adhesió a l'Associació de Municipis vinculats al Parc Natural del Túria

La proposta va comptar amb el suport de tots els grups polítics de la corporació.

12 d'abril de 2016


L’Ajuntament va aprovar ahir en ple l’aprovació dels estatuts que reglamentaran l’Associació de Municipis vinculats al Parc Natural del Túria, així com l’inici dels tràmits necessaris per a la formació de l’Associació, promoguda pel nostre municipi.

Entre els seus objectius, figura la promoció d’actuacions per a  millorar la qualitat ambiental del Parc Natural, la coordinació d’iniciatives polítiques i ciutadanes pel que fa a l’educació ambiental i el desenvolupament de l’agricultura ecològica dins de l’horta del Parc Natural del Túria, així com la posada en valor del patrimoni artístic i històric i de l’ecoturisme.

D’altra banda, els municipis integrants de l’Associació també es comprometen a fomentar entre els veïns l’ús responsable del Parc Natural, participar en el manteniment de les instal·lacions, buscar inversions econòmiques per a la gestió, conservació i millora del parc natural i impulsar campanyes i activitats de sensibilització i divulgació ambiental.

A esta adhesió se sumen ja València i els municipis de la Pobla de Vallbona, Llíria, Vilamarxant, Manises, Paterna, Xest i Pedralba i han manifestat el seu interés L’Eliana i San Antonio de Benagéber.

Per unanimitat va ser aprovada també la moció de Ciutadans per a la retransmisión via ‘streaming’ dels Plens, tant de vídeo com d’àudio, en la que s’arreplega a més que figure un enllaç a la retransmissió on line, amb l’acta i l’orde del dia, així com la possibilitat de realitzar busques per continguts, ‘en una aposta decidida per la transparència en l’activitat política local’ i la modernització de les administracions públiques.

La moció del  PP per a la millora del Complex Esportiu La Mallà, va comptar amb els vots a favor de tots els grups polítics. La moció proposa realitzar un manteniment i posada al punt adequat en la instal·lació municipal així com la busca de mitjans perquè la instal·lació oferisca serveiss mínims dies festius. La regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo va aprofitar l’ocasió per a anunciar que en breu l’equip de govern presentarà a la corporació l’auditoria que diagnosticarà la situació tècnica de les instal·lacions.

Amb els vots a favor de PSOE, Compromís, IU i el Partit Popular i en contra de Ciutadans, es va aprovar la proposta de resolució de Riba-roja Pot per a la creació d’un reglament que potencie les consultes ciutadanes.  La moció incloïa com a part del reglament la regulació del procés de selecció de temes a consultar, el procés de convocatòria de les mateixes i la iniciativa popular de les consultes. La moció va prosperar amb l’esmena per a la inclusió del marc reglamentari en el Pla de Participació Ciutadana i els consells de participació.

No va obtindre el suficient recolçament la iniciativa de Riba-roja Pot per a l’elaboració d’un conveni per a la protecció animal. Segons la moció, el conveni inclouria el servici d’arreplega, transport, allotjament i atenció dels animals de companyia, la realització de campanyes de sensibilització contra el maltractament animal i la cessió en precari d’una parcel·la municipal per a ús de l’entitat firmant del conveni. Només va recolzar la proposta el PP.

Esquerra Unida i Compromís van presentar una moció conjunta que va prosperar gràcies al suport de Riba-roja Pot, per a la contractació pública de l’Ajuntament de Riba-roja i la inclusió d’aspectes com les característiques socials, mediambientals, els principis d’igualtat o la inclusió sociolaboral de col·lectius desfavorits en els plecs de condicions.

El Ple va aprovar per unanimitat diverses iniciatives de felicitació. Al jugador local del Club de Pilota de Riba-roja, Mario Casades pels seus èxits esportius i el seu brillant carera. L’últim èxit va ser el campionat autonòmic celebrat a Massamagrell, en el que es va proclamar campió autonòmic en la categoria ‘frontó individual nivell B infantil’.

A proposta del PP, a la que finalment es van sumar la totalitat de grups polítics, es va reconéixer, amb el suport rotund del ple, la labor educativa de l’equip professional que ha treballat en els Escoles Infantils Municipals al llarg d’estos 25 anys. Així mateix es va adquirir el compromís de continuar invertint en la qualitat del centre, en tots els aspectes perquè el servici es continue prestant de 0 a 3 anys com a servici municipal.

Les felicitacions van concloure, amb un prec del regidor de Cultura, Miquel Castillo, a què es va sumar la corporació en ple, a la Banda Simfònica Unió Musical de Riba-roja de Túria pel seu primer premi de la secció segona obtingut en el Certamen Internacional Vila de la Sénia dissabte passat 9 d’abril.

En el ple celebrat ahir van prosperar també els acords relatius a dos ordenances la relativa a Publicitat en el municipi, i la reguladora de Declaració Responsable i Llicències en matèria d’Urbanisme i Activitats, amb l’abtención de Riba-roja Pot.

Entre les mocions d’urgència, la presentada per IU, Compromís i Riba-roja Pot, aprovada amb els vots a favor del PSOE, l’abstenció de la regidora del PSOE, Teresa Pozuelo i els vots en contra de Ciutadans i Partit Popular sobre la llibertat d’elecció del model d’Estat i Cap d’Estat així com de reconeixement i commemoració de la 2a República en el seu  85 aniversari i la reactivació de la Llei de Memòria Històrica. De la moció es va retirar el punt 3 en el que se sol·licitava l’adhesió a la Xarxa de Municipis per a la Tercera República.

De l’orde del dia, l’equip de govern va decidir retirar del Ple la proposta relativa a la creació de la figura del Defensor del Ciutadà que va quedar a costa de la inclusió en el reglament de participació ciutadana.

Finalment, la regidora d’Obres Públiques i Urbanisme, Teresa Pozuelo va presentar l’informe de gestió relatiu a les dos àrees corresponents als últim deu mesos .