Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja contractarà 40 joves menors de 30 anys a través del programa Avalem Joves Plus

El Servef subvencionarà amb 600.000 € este programa que començarà el proper mes de juliol.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 13 de juny de 2017

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu ha presentat este matí a Riba-roja el resultat del programa Avalem quan es compleixen dos anys de gestió municipal, en els que "hem fet una forta aposta pels joves i la formació", ha assegurat Rafa Folgado, regidor de Foment Econòmic.

"Volem gent formada que obtinga el certificat de professionalitat que els obri les portes al mercat laboral. Seguim treballant perquè les persones tinguen una ocupació estable i digna", ha matisat Folgado durant l'explicació del balanç de gestió del programa de formació i ocupació municipal, al qual han assistit els i les alumnes del Taller d'Ocupació 'Condicionament Barranc dels Moros' i T'Avalem 'Espai Verd Túria'.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha anunciat que els ajuntaments de la Camp de Túria contractaran 117 joves aturats mitjançant el programa posat en marxa per la Generalitat per fomentar la inserció laboral dels menors de 30 anys, Avalem Joves Plus, dels quals 40 seran de Riba-roja de Túria per a un període de 7 i 12 mesos.

El responsable d'Ocupació ha destacat que el programa posat en marxa per la Conselleria d'Economia a través del SERVEF ha resultat "un èxit rotund de participació". Així, ha detallat que 947 entitats han sol·licitat alguna de les ajudes i que el SERVEF ha hagut d'ampliar la quantia de les ajudes fins als 56 milions per arribar i atendre totes les sol·licituds.

Durant estos dos anys, el govern municipal ha incrementat pressupostàriament l'àrea d'ocupació un 30%, destinant els recursos municipals a formació i polítiques actives d'ocupació que han permès disminuir la taxa d'atur fins situar-la al 17,88%, dos punts per sota de la taxa de la Comunitat Valenciana, que se situa en el 19,8%.

Per a l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, la disminució de prop d'un 20% de la desocupació és fruit 'del repunt de la situació econòmica però també de la feina que s'està realitzant, tant en polítiques d'ocupació des del ADL, com amb el sector empresarial dels nostres polígons'. Raga ha denunciat que "fins a la data havíem viscut d'esquena al polígon, només el 7% dels 6.000 treballadors que té la nostra zona industrial són de Riba-roja, una situació que no podem permetre. Invertint en els nostres polígons i generant feedback podem revertir aquesta situació'.

El secretari autonòmic ha aprofitat la seua visita per fer entrega dels diplomes i certificats de professionalitat als deu alumnes del curs municipal de soldadura professional que han rebut formació teorico-pràctica de 150 hores a les aules homologades de l'empresa Soldaval.

El 50% dels alumnes seran reinserits bé a l'empresa o en altres del sector a partir d'aquesta setmana un cop conclosa la seva formació.