Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja instal·larà càmeres de vigilància en onze polígons industrials i en nou urbanitzacions per a controlar el tràfic

El projecte té caràcter preventiu i de millora de la circulació

2 de juliol de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria instal·larà càmeres de vigilància en un total d'onze polígons industrials i en altres nou urbanitzacions del terme municipal per a controlar el tràfic i augmentar la seguretat dels conductors. La primera fase que es durà a terme afectarà a les àrees industrials mentre que en una segona etapa s'instal·laran en les àrees residencials.

L'objectiu d'aquest projecte municipal de Riba-roja pansa per augmentar la seguretat dels conductors que circulen tant pels polígons industrials com per les urbanitzacions del terme municipal de manera que es puguen reduir els casos de possibles problemes o incidents dels vehicles pesats així com dels automòbils que circulen per ambdues zones.

El projecte d'instal·lació de les càmeres de tràfic és fruit de la subvencions que ha rebut l'ajuntament amb càrrec Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) que en el seu moment va sol·licitar el ple municipal, dedicades al desenvolupament i millora de les àrees industrials, que el seu global abasta actualment a més de 800 empreses, especialment les radicades en l'àrea sud-est.

Les mesures aprovades en el ple municipal de Riba-roja se centren en la instal·lació d'aquests sistemes tecnològics en el sector 12 i Bassa de Poio, el sector 13 i Masia de Sant Antonio, el polígon de Casanova, el sector 14, el polígon industrial de l'Oliveral i del by-pass, el parc logístic de València (PLV), la Masia de Va belar i el polígon industrial d'Entrevies.

El sistema de vigilància és un complement que s'unirà a altres aspectes sol·licitats en les subvencions a l'IVACE com una millora de la il·luminació mitjançant la reposició d'enllumenat i creació de nous punts, millora del tràfic a través de la col·locació de senyals i cartells informatius i altres millores en la seguretat vial amb senyals horitzontals, verticals i creació de noves places d'aparcament.

La proposta municipal se centra en la instal·lació d'un modern i eficaç sistema de circuit tancat de televisió (CCTV) que s'encarreguen obtenir imatges de la via pública dels polígons industrials mitjançant components electrònics connectats directament que creen un circuit d'imatges que no pot ser observat per una altra persona aliena al mateix.

Les millores que durà a terme l'equip de govern de Riba-roja de Túria es traduiran amb altres actuacions com a més zones verdes en els polígons o una reducció notable de l'impacte industrial mitjançant la creació de barreres vegetals que esmorteïsquen els sorolls generats per les activitats de les empreses.

La primera de les fases beneficiarà als polígons industrials mentre que en una etapa posterior es duran a terme en les àrees residencials. Així cal destacar que entre elles estan les radicades en l'àrea nord com a Muntanya Alcedo, Entrenaranjos, El Molinet, Clot de Navarrete, Santa Rosa i Santa Mónica. A elles se sumaran les de l'àrea sud com València la Vella, els Pous i Masia de Traver. En aquest cas la vigilància es realitzarà a través del programa de les inversions financerament sostenibles (IFS).

Tant en un cas com en l'altre, l'objectiu és un control adequat del tràfic, a través d'un reconeixement de matrícules així com la detecció de possibles infraccions o excessos de velocitat dels conductors, tant en els polígons industrials com de les nombroses àrees residencials. En tots dos casos les càmeres se situaran en emplaçaments estratègics per a un millor control del tràfic i sempre sota paràmetres de prevenció del tràfic.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat que es tracta d'un projecte "ambiciós i d'una gran envergadura que requereix de l'ajuda de subvencions i ajudes públiques donada la magnitud del mateix consistent en un augment de les inversions en un sector estratègic per a la nostra economia, ja que es tracta de dotar a les àrees industrials i residencials amb la tecnologia que ajude a millorar el tràfic i, per tant, la seguretat dels vehicles i les persones".