Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja pagarà fins a 500 euros l'hectàrea als agricultors que netegen les seues parcel·les de cultiu en el Parc del Túria

L'objectiu és endreçar els terrenys per a evitar incendis en aquesta àrea

'MEDI AMBIENT'10 de juliol de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria pagarà fins a un màxim de 500 euros l'hectàrea a aquells agricultors que netegen les seues parcel·les incloses, total o parcialment, en l'àrea del parc natural del Túria al llarg dels pròxims mesos. L'objectiu és endreçar aquest parc natural la superfície global del qual ocupa 4.692 hectàrees entre les comarques de l'Horta, el Camp de Túria i la Regió muntanyenca.

La regidoria de Medi ambient de Riba-roja ha establit tres criteris per a la concessió de les ajudes econòmiques als beneficiaris que es divideixen en les parcel·les netes i en condicions per al seu cultiu que rebran 120 euros per cada hectàrea, altres 300 euros per a les parcel·les conreades i, finalment, els propietaris de les parcel·les que demostren que el seu cultiu està certificat com a producció ecològic rebran altres 500 euros en total per cada hectàrea.

La valoració prèvia per a la concessió definitiva de les ajudes econòmiques s'elaborarà mitjançant un informe municipal una vegada finalitzat el termini de sol·licitud de la subvenció i la mateixa estiga correctament documentada. A continuació, la comissió avaluadora formularà una proposta d'adjudicació de les bonificacions després del qual s'establiran possibles al·legacions i, finalment, es traslladarà la proposta a la Junta de Govern local per a la concessió definitiva.

L'objectiu d'aquest projecte de l'equip de govern municipal és "recolzar el sector agrícola en la localitat, el foment de la producció ecològica, potenciar la conservació del Parc Natural del Túria al mateix temps que es prevé i impedeixen els incendis que en aquest entorn protegit pogueren ocórrer amb un foment de la neteja o el cultiu de les parcel·les agrícoles de Riba-roja". Les parcel·les beneficiàries d'aquest programa d'ajudes hauran d'estar incloses en el parc de forma total o parcial amb una superfície major del 50%.

Els tècnics d'avaluació de les ajudes de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria comprovaran que les parcel·les estan completament netes i en condicions de ser conreades "quan la parcel·la no present males herbes, en el major percentatge de la mateixa i les seues instal·lacions de reg de la mateixa es troba en condicions de ser utilitzades i no s'impedeix el pas d'aigua als seus veïns".

En el cas de la les parcel·les conreades es considerarà aquest condició en aquells casos en els quals les hectàrees beneficiàries "es troben en estat d'explotació, bé per plantació d'arbrat, cultius d'hortalisses o cultius herbacis extensius". Les parcel·les d'explotació ecològica hauran de demostrar-ho mitjançant el certificat oficial per part d'un organisme públic acreditat.

La comissió avaluadora per a la concessió de les ajudes en Riba-roja estarà composta d'un president titular a càrrec del regidor d'agricultura, un secretari titular a càrrec de la viceinterventora i, finalment, un vocal titular a càrrec d'un tècnic de l'àrea municipal de Medi ambient.

El regidor de Medi ambient de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández, ha destacat la importància "de mantenir net un patrimoni natural com aquest parc amb un valor ecològic i ambiental molt important al mateix temps que evitem que es puguen produir incendis i un altre tipus de problemes en un futur, per açò s'ha assignat una partida pressupostària per a dur a terme aquest programa municipal".

cal recordar que l'any 2016 es va constituir l'associació de municipis vinculats al Parc del Túria amb l'objectiu de preservar i protegir els valors d'aquest pulmó verd. Formen part d'aquesta associació les localitats de Riba-roja de Túria, València, Paterna, l'Eliana, Quart de Poblet, Manises, Loriguilla, Xest, Llíria, Pedralba i Vilamarxant, englobats entre les comarques del Camp de Túria, l'Horta, la Foia de Bunyol i la Regió muntanyenca.