Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja realitza actuacions per a la canalització de les aigües del Barranc del Pozalet i millorar la defensa contra inundacions

El consistori ha invertit fins hui 380.000 euros en el pla integral de protecció contra inundacions per a zones industrials.

'OBRES I POLÍGONS INDUSTRIALS' 30 de agosto de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja, a través d'Hidraqua, concessionària del servei municipal d'aigües potables, ha iniciat les obres de canalització de les aigües procedents de les depuradores del Sector 13 i Loriguilla. Amb aquestes obres, emmarcades en el Pla d'Inversions de la concessionària, l'Ajuntament pretén reduir l'actual problema d'estancament provocada sota els fonaments de l'A7.

El barranc del Pozalet en el seu últim tram no té eixida, la qual cosa produeix un embossament d'aigua, convertint aquesta zona en un focus de mosquits i putrefacció. A més, aquest embossament evita que no drene el barranc i no deixe córrer l'aigua de pluja cap a les basses del PLV, amb el conseqüent perill d'inundacions.

Per aquest barranc, que defineix el limit nord de les urbanitzacions industrials de Riba-roja de Túria, i que finalitza en el camí “El Borreguillo” a l'altura del terme municipal de Riba-roja de Túria provoca que l'escolament d'aigua circule cap als fonaments de l'autovia A-7.

Per a evitar-ho està prevista l'execució d'una canalització aèria que comunique la zona d'estancament d'aigua sota els fonaments de l'A7 amb les basses de laminació del parc logístic.

La canalització es realitzarà a través d'una canonada de polipropilè de diàmetre exterior 1.400 mm per al lliure pas de l'escolament, així com la formigonada dels punts en els quals actualment existeixen arrossegaments.

Paral·lelament, els operaris han iniciat la neteja de l'actual canal que comunica el domini públic amb la zona on s'embassa l'aigua. Aquestes tasques inclourien la neteja de canyes així com la redefinició d'arracades per a evitar l'estancament d'aigua.

A més, amb les obres es pretén restaurar el camí que discorre com a via de servei paral·lel a l'autovia A7, per a ús dels serveis municipals i accés a parcel·les privades.

L'Ajuntament de Riba-roja ha invertit des de 2016 un total de 383.750 euros dins del Pla Integral de protecció contra inundacions per a zones industrials.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància d'aquestes actuacions “que milloren considerablement les infraestructures hidràuliques de la zona industrial, evitant zones d'embossament d'aigües que poden ser focus d'infeccions al mateix temps que s'eviten inundacions en època de forta pluges”.

El cost de l'obra que finalitzarà en les pròximes setmanes ascendeix a 58.933,34 €