Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja realitza una prova pilot per augmentar l'eliminació de nutrients de la depuradora "El Oliveral"

Aquesta actuació de depuració permetrà millorar el tractament de les aigües residuals generades per les indústries del polígon de "El Oliveral"

3 de juliol de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha engegat una prova pilot en l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) "El Oliveral". Aquesta actuació de depuració permetrà millorar el tractament de les aigües residuals generades per les indústries del polígon de "El Oliveral", augmentant el rendiment dels bacteris capaços d'eliminar nutrients i buscant al seu torn l'eliminació de compostos difícilment eliminables en l'actualitat per les pròpies limitacions de les instal·lacions existents.

A causa de la falta de ventilació en el sistema de la depuradora, l'Ajuntament de Riba-roja cada cert temps anirà dosant a l'EDAR els bacteris complementaris necessaris perquè aquestes duguin a terme la seva correcta funció. Els referits bacteris complementaris seran produïdes en la pròpia instal·lació. Tot això, amb la finalitat de preservar el medi ambient receptor de les aigües residuals, prevenir la deterioració de la xarxa de sanejament i augmentar la qualitat de l'aigua depurada afavorint la seva reutilització, millorant d'aquesta manera el tractament de depuració de l'EDAR Oliveral.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va desenvolupar ja l'any 2012 un pla de control d'abocaments amb l'objectiu de millorar el funcionament de l'EDAR i evitar possibles contaminants que poguessin afectar a la qualitat del tractament de depuració o fins i tot danyar les pròpies infraestructures municipals del clavegueram. Així mateix, el Consistori ja en el 2010 va modificar el sistema de depuració ampliant la seva capacitat de tractament, pas previ a l'actuació que es va a implementar en l'actualitat.

L'Estació Depuradora d'Aigües Residuals "El Oliveral", juntament amb l'estació depuradora ES-13, se situen en el cor del gran polígon industrial i logístic de Riba-roja, centre neuràlgic de les comunicacions entre l'àrea metropolitana de València i la resta d'Espanya. L'estació depuradora "El Oliveral" rep un cabal diari d'1.102 metres cúbics, havent-se registrat un total de 402.230 metres cúbics l'any 2017.

Actualment, Riba-roja de Túria disposa de tres estacionis depuradores municipals en servei, les quals depuren al voltant de 772.661 metres cúbics a l'any. Addicionalment a l'anterior, s'emplaça en terme de Riba-roja de Túria l'EDAR Camp de Túria II, que gestiona l'abocament d'un total de 3.576.689 metres cúbics d'aigües residuals anuals.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria està promovent un projecte de reutilització d'aigües residuals a través de les quatre depuradores disponibles en el municipi: Camp de Túria II, la depuradora del sector 13, sector 14 i L'Oliveral. L'abocament de les tres instal·lacions emplaçades en zones industrials s'utilitzaran per al reg de zones verdes i cultius, mentre que l'abocament de l'estació Camp de Túria II es pretén sigui utilitzat per a la prevenció i possible control d'incendis a la zona forestal denominada La Vallesa així com en la pròpia llera del riu Túria.