Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament elimina els quadros d'enllumenat públic en voreres per a millorar l'accessibilitat i adaptar-los a les potències reals

Els nous comptadors tindran discriminació horària i capacitat de telegestió

'28 de febrer de 2017


La regidoria d’Obres i Servicis està actuant sobre els diferents quadros d’enllumenat públic repartits pel municipi, eliminant els actuals ‘armaris’ en via pública, que dificulten l’accessibilitat als vianants.

Esta actuació respon a l’exigència per part d’Iberdrola Distribució Elèctrica d’instal·lar els nous comptadors amb discriminació horària i capacitat de telegestió. Per a això, l’Ajuntament ha de realitzar les corresponents ampliacions en els diferents subministraments i així fer efectiva la correcta correspondència entre els valors de consum amb els valors contractats.

La importància de realitzar esta inversió es fonamenta  pel nou sistema de comptador ‘intel·ligent’, capaç de quantificar el consum en temps real i provocar el tall de subministrament en cas de superar la potència de contractació.

En total es preveu actuar sobre al voltant de 80 quadros d’enllumenat públic. En alguns d’ells la potència contractada és molt inferior a la de consum, este és el cas de la Ctra de Vilamarxant 87, en el que ja s’ha actuat i en el qual la potència contractada era 9,9 kW i la potència de consum aproximada de 70 kW, o la de C/ Primer de Maig cantó amb Av. d’Azorin, on la diferència entre consum contractat i consumit oscil·la entre 5,5 kW i 25 kW. En ambdós casos, serà  necessària la reubicació del quadro per a facilitar l’accessibilitat en les voreres.  Concretament s’ha requerit la instal·lació d’una fornícula i reubicació de quadro d’enllumenat en la fatxada del Col·legi Asunción de la Mare de Déu per a evitar una barrera arquitectònica en el carrer Azorín i una altra en C/ Primer de Maig.

En la C/ Senyera 34 la potència detectada era l’adequada, únicament s’actuarà reubicant el quadro, a fi d’eliminar el buit existent on s’acumulaven objectes rebutjats per veïns, generant un punt de brutícia en el carrer.

Paral·lelament s’ha hagut d’ajustar la potència en altres comptadors ubicats en urbanitzacions  com els de l’Av. de Masia de Traver amb una potència contractada de 6,6 kW i una potència de consum aproximada de 35 kW, C/ Riansares amb una potència contractada de 9,9 kW i una potència de consum aproximada de 15 kW, C/ Lozoya amb una potència contractada de 6,93 kW i una potència de consum aproximada de 24 kW, C/ Darro amb una potència contractada de 9,9 kW i una potència de consum aproximada de 33 kW.  En tots estos casos no ha sigut necessària la reubicació dels quadros.

El cost de la inversió d’estes actuacions és d’aproximadament 36.428 €.