Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament habilita quatre zones GUAU i projecta altres huit en el terme municipal

(2)
Propietaris i mascotes ja disposen d’espais d’escampament idonis per a disfrutar i interaccionar entre ells.

'PARCS I JARDINS' 1 de febrer de 2017


Els propietaris de mascotes ja disposen de noves zones d’escampament caní a Riba-roja. Es tracta d’espais idonis perquè els ciutadans puguen portar als seus animals de companyia i estos córreguen lliurement i socialitzen amb els seus iguals.

Les zones habilitades tenen una extensió aproximada entre els 800 i 1.000 metres i estan tancades amb malla rígida electrosoldada de 1,50m d’altura, per la qual cosa constituïxen una opció segura si volem que l’animal córrega amb total llibertat sense por de que s’escape. En total, l’Ajuntament disposarà de 12.000 metres quadrats per a este ús

Les zones d’escampament caní consistixen en espais tancats on els gossos puguen jugar i interaccionar entre ells, davall les normes d’ús establides per a tal fi. Estan dotades de papereres, font, i bancs i dispensadors de bosses.

L’actuació realitzada per la regidoria de Parcs i Jardins inclou l’execució de 4 zones d’escampament; dos en el nucli urbà (junt amb el complex esportiu La Malla, i en el Barranco dels Moros, este últim no està finalitzat encara), una en Masia de Traver, amb accés des del carrer Lozoya, i una altra en el Parc de Montealcedo, entre carrer Mestre Serrano i Jose Iturbi.

‘Amb l’obertura d’este tipus d’espais garantim la tranquil·litat dels usuaris dels parcs alhora que cobrim les necessitats dels propietaris dels gossos, garantint la convivència entre ambdós’, assegura el regidor de Parcs i jardins, Rafael Gómez.

En projecte, l’Ajuntament té previstes altres huit noves zones, que s’adequaran en els pròxims mesos. Estes estaran ubicades en els punts següents:

-Urbanització València la Vella, en dos zones verds, en el Carrer del Timó i junt amb l’accés del carrer de la Melissa
-Barranco de les Monges
-Urbanització el Molinet, en l’enllaç amb Parc Montealcedo
-Urbanització La Reva, entrada en l’Avinguda dels Tarongers
-Urbanització Entrenaranjos, pinnada c/104 amb C/Múrcia
-C/Major encreuament amb c/Conca en nucli urbà.
-En Masia de Traver, a determinar

Estes instal·lacions són una iniciativa dins del compromís del govern local per a millorar la convivència ciutadana entre mascotes i ciutadans, i forma part de les actuacions encaminades a fomentar la tinença responsable d’animals.

Durant 2016 es va dur a terme una campanya municipal de conscienciació per a l’arreplega d’excrements de gossos, a través de la qual es pretenia apel·lar directament a la responsabilitat de les persones i transmetre’ls la necessitat de comprometre’s en l’obligació de netejar els residus de les seues mascotes, amb sancions de fins a 90€ .

Paral·lelament, una patrulla s’encarrega diàriament de la neteja i desinfecció de rovells en les zones més freqüentades per animals per a evitar que les miccions dels gossos continuen deteriorant el mobiliari urbà i generant brutícia i males olors.