Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament incorpora una sèrie de canvis en el trànsit del casc urbà de Riba-roja per a millorar la mobilitat

(5)
La reordenació atén a l'estudi realitzat per una consultoria especialitzada en seguretat vial i mobilitat

'SEGURETAT CIUTADANA' 7 de novembre de 2018

Després d'una sèrie d'estudis tècnics i atenent a criteris que afavoriren la mobilitat sostenible a través d'accions com l'increment de la xarxa de transport públic municipal, l'execució d'un ampli itinerari de carril cicle-vianants i la implantació d'àmplies zones d'aparcament distribuïdes pel casc urbà (Pàrquing La Mallà, Esplanada del CIJ, Barranc dels Moros-ADL, Carrer Pobla del Vallbona/Velásquez), l'Ajuntament de Riba-roja ha procedit a una reordenació del trànsit dins del casc urbà.

Aquesta reordenació respon als resultats del diagnòstic que ha dut a terme per la consultoria CPS, Infraestructures, Mobilitat i Medi ambient, SL en coordinació amb la secció de Seguretat Vial de la Policia Local de Riba-roja. Per a executar les actuacions que es desprenen de l'estudi, l'Ajuntament de Riba-roja ha establit diverses fases:


1ª fase d'actuació:

.    Canvi a un sol un sentit, en la zona central del carrer Vilamarxant, amb el que s'ha aconseguit reduir el nombre de vehicles que realitzen viatges de gran recorregut per l'interior del municipi, en utilitzar la ronda exterior.

.    Únic sentit de circulació en el carrer Major des de Carretera Vilamarxant fins a c/ Joan Martorell

2ª fase d'actuació:

.    El Passeig Arrossals pansa a ser d'únic sentit de circulació, sentit C/ Rosalía de Castro cap al Pavelló Municipal. S'aconsegueix un notable increment en seguretat vial en l'entrada i eixida al supermercat, ja que s'eviten accidents per raspat de vehicles i millora l'encreuament de Rosalía de Castro.

.    La peatonalització de la plaça de l'Estació, lindant al Centre d'Informació Juvenil, i freqüentada per multitud de joves, afavorirà la creació d'una futura zona d'oci i eliminarà el trànsit dels carrers Moll, Plaça Estació i Salvador Bigorra.

.    Implantació de dues glorietes. La primera en l'encreuament dels carrers Joan Martorell amb Miguel de Cervantes i la segona en Joan Martorell amb Santa Ana.

.    Els vehicles podran transitar en doble sentit per la c/ Miguel Cervantes fins a Joan Martorell i en l'encreuament dirigir-se a la dreta per la c/ Major cap a la CV-336, a l'esquerra per c/Major cap a Carretera Vilamarxant o recte cap a la c/Primer de Maig (Institut). Així mateix podran accedir des de la c/ Moll al c/Santa Ana

3ª fase d'actuació:

.    Eliminació del talús existent en el Centre de Salut, que afavorirà la connexió entre el Carrer Pobla de Vallbona/Velázquez i el carrer Colón, tant per als vehicles com per als vianants, a través d'una passarel·la.


Amb aquesta sèrie de canvis, l'Ajuntament pretén aconseguir un model de ciutat més accessible i més amable en el qual convisquen vianants i vehicles, descongestionant de trànsit del centre del municipi i millorant la seguretat vial, afavorint espais de convivència dotant de major mobilitat al vianant, reduint les emissions contaminants.