Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

LAjuntament inicia la 2 campanya anual de neteja dabocadors incontrolats

La vigilància del SEPROME i la conscienciació ciutadana ha provocat la disminució d'abocaments

13 de setembre de 2017


L’Ajuntament ha iniciat la campanya de neteja d’abocadors incontrolats en les zones disseminades del municipi. Esta és la segona campanya d’estes característiques que el Departament de medi ambient junt amb Agricultors de la Vega (SAV), amb l’objectiu d’eradicar estos focus de brutícia en zones rurals

Els abocadors incontrolats es localitzen gràcies al treball de control i detecció del servici de protecció del Medi Ambient, Sostenibilitat i Medi Rural de la Policia Local de Riba-roja de Túria, SEPROME

L’objectiu del SEPROME és facilitar la localització d’estos focus situats en zones disseminades del terme municipal, de vegades de difícil accés, que no són pas habitual de la ruta de neteja viària.

Actualment, es realitza esta neteja en diferents partides com a Pla de Tochar, Carrasqueteta, Partida Seminar, Barranco de la Pedrera,  Polígon Industrial Entrevies, Partida Carasols, partida Cova Moreno, Camí SAN Roc i Camí Posa.

La proliferació d’abocadors incontrolats en el terme municipal suposa un verdader problema mediambiental. “Hem aconseguit disminuir el nombre de zones afectades pel control i vigilància dels efectius policials, així com per la conscienciació dels veïns i veïnes sobre la protecció del medi natural, que cada vegada és major”, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

El breu l’Ajuntament té previst renovar tota la cartelleria que instal·larà en les zones de contenidors ubicats en estes zones, amb l’objectiu d’informar els ciutadans de les sancions i el fet delictiu en el que incorren si depositen efectes o altres fems.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria disposa del servici gratuït d’arreplega d’efectes a través del telèfon gratuït 900 714 318 i de l’Ecoparc Municipal que obri de dilluns a dissabte de 8:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores.

L’Ordenança Municipal de Neteja Viària,  aprovada l’11 de novembre de 2010, establix en l’article 27 com a infracció molt greu ‘depositar, tirar o abandonar en les vies públiques, camins rurals i propietats privades limítrofs amb les dites vies, residus, fems, embalatges, runes, efectes i tot tipus d’objectes semblants’ amb multes que van dels 180,01€ fins a 300€.

Així mateix la Llei de Residus valenciana establix com a falta lleu l’abocament de residus amb multes de fins a 600 euros i si estos foren perillosos, la falta seria considerada greu, fins a 6.000€.