Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament pagarà entre 150 i 300 euros als funcionaris que aporten idees i projectes per a millorar la gestió municipal

El ple aprova un manual per a regular la productivitat dels funcionaris, pioner en la comarca Camp de Túria

'27 de febrer de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria pagarà entre 150 i 300 euros als funcionaris i treballadors públics per cada idea o projecte que aporten i que servisca per a millorar els servicis municipals, amb un màxim de tres idees a l’any per cada empleat la validesa i eficàcia del qual en el departament haurà de ser corroborada, posteriorment, per un tècnic o un superior jeràrquic prèvia a l’aprovació per part de la Junta de Govern.  

Estes assignacions econòmiques estan incloses en el manual de productivitats destinades als empleats de l’ajuntament que ha sigut aprovat per l’últim ple municipal amb el vot de l’equip de govern  i del Partit Popular mentres que Ciutadans es va abstindre i Riba-roja Pot va votar en contra de l’acord. Este manual és pioner en la comarca del Camp de Túria.

La mesura tenen com principal fonament regular objectivament l’assignació de productivitats que reben els empleats de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per objectius o tasques extraordinàries.

El manual preveu alguns valors a l’hora de concedir les gratificacions per les idees aportades pels treballadors com l’estalvi en temps o en mitjans sense disminuir la qualitat, els millors temps de resposta a igualtat de mitjans, l’eliminació de tràmits o procediments inútils o qualsevol altra iniciativa que aporte una millor prestació del servici de mode objectiu i directe. Una vegada la millora s’haja implantat en l’administració municipal i es trobe en ple funcionament, s’avaluarà la plena eficàcia de la mateixa.

El manual aprovat pel ple inclou la creació de grups de millora en l’ajuntament "amb caràcter interdepartamental", amb propostes concretes d’actuació en els diversos servicis, integrat per un mínim de tres treballadors municipals i una assignació de 3.000 euros per grup a repartir entre tots ells que, no obstant això, no podran participar cada any en més de tres grups. Per a enjudiciar la seua eficàcia es tindrà en compte el resultat obtingut, les dificultats trobades i els mitjans empleats.  

La regulació municipal també comprén la creació d’un programa destinat a realitzar el treball davant de la baixa d’un treballador en qualsevol departament municipal, de manera que la resta i integrants de l’àrea rebran una productivitat com a conseqüència de l’assumpció de tasques extraordinàries. En estos casos la quantia econòmica de la productivitat es dividirà entre tots els empleats del departament.

La productivitat també s’aplicarà en aquells casos en què un empleat realitze una tasca o funció de major responsabilitat encomanada en el seu lloc de treball, la quantia econòmica del qual haurà de ser acreditada per mitjà d’un informe argumentat del cap del departament que, posteriorment, es validarà per l’òrgan competent i es donarà compte a la Taula de la Negociació.

Una altra de les situacions que queda regulada en este manual de productivitats són aquells servicis extraordinaris que es realitzen fora de la jornada habitual de treball, segons el conveni vigent, com les funcions en dissabtes, diumenge o festius.

El regidor de Personal, José Luis López, ha afirmat que este manual "compta amb el respatler dels sindicats de l’ajuntament" la finalitat del qual "perseguix acabar amb la discrecionalitat dels últims anys, fins al punt que hi ha casos com el d’un empleat que a pesar de rebre un sou anual de 60.000 euros tenia a més una productivitat de 600 euros mensuals; a partir d’ara, eixes situacions queden eliminades".