Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament recull 250 propostes veïnals per als pressupostos participatius de 2018, un 57% més que en 2016

Millora en asfaltat, enllumenat, voreres i mobiliari urbà han estat els projectes més demandats pels participants

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARENCIA' 23 de març de 2018

Un total de 250 persones han participat en la fase de recollida de propostes dels III Pressupostos Participatius que va finalitzar el passat 15 de març. El nombre de veïns que han recolzat els Pressupostos Participatius del municipi ha augmentat considerablement respecte al passat any la xifra del qual va ser de 159 persones, un 57% més que en 2017.

Els projectes presentats i, per tant, que més preocupen als participants, abasten multitud de temàtiques: l'urbanisme, els serveis socials, el medi ambient, la mobilitat o la seguretat, entre molts uns altres. Les millores en asfaltats, l'enllumenat, les voreres i la substitució del mobiliari urbà van ser els projectes més demandades i les que més suports van rebre.

Igual que l'any passat, l'Ajuntament de Riba-roja destinarà prop de 200.000 euros dels comptes municipals per als Pressupostos Participatius. El repartiment d'aquests pressupostos atendrà a criteris poblacionals. Es farà un repartiment entre les vuit urbanitzacions del municipi: Reva; Santa Rosa i El Clot de Navarrete; Els Pous; València la Vella; Masia de Traver; Santa Mónica i Molinet; Montealcedo i Entrenaranjos i Llobatera i Disseminats. D'altra banda, també es realitzés un altre repartiment pels quatre barris del casc urbà. Cadascun rebrà un total de 13.000 euros per invertir-los en aquelles necessitats demandades pels veïns de cada zona.

Durant aquest període, totes les persones majors de 16 anys empadronades en Riba-roja van poder presentar i recolzar propostes per incloure com a projectes d'inversió al pressupost municipal de 2018. Cadascun dels veïns va poder decidir la destinació de part dels recursos municipals tant de forma telemàtica a través de la web municipal i en l'APP Riba-roja Info o de forma presencial en una urna fixa situada en el Registre d'entrada de l'Ajuntament.

"Ha hagut un gran increment referent a les propostes veïnals, ja que en comparació del passat any ha augmentat gairebé un 60 % el nombre de veïns que han participat en els prepuestos participatius. D'un any a un altre l'increment ha estat espectacular. Com ocorre tots els anys, sempre surten a votació proposades estels. És a dir, aquelles propostes que els veïns solen demanar any rere any com són la millora del mobiliari urbà, l'actuació en parcs, entre moltes altres", explica el regidor de Participació Ciutadana i Urbanisme, Rafa Gómez".

Totes les propostes presentades seran valorades per un comitè tècnic. Després de la seva valoració, el llistat definitiu sortirà a votació pública.