Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja de Túria assistix a la inauguració de la planta Koopera Mediterrània de Càritas

La nau tèxtil instal·lada a Riba-roja servirà per a la creació d’ocupació inclusiva i garantir el tractament ètic de la roba donada.

6 d'abril de 2016


El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares Llovera ha beneït este matí a Riba-roja de Túria la planta de reciclatge tèxtil Koopera Mediterrània. A l’acte han assistit l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, i el regidor de Benestar Social, Rafael Gómez.

Després de la benedicció, les autoritats i la resta d’assistents a l’acte han pogut conéixer les instal·lacions, de la mà del propi personal que treballa en ella i que els han acompanyat en la visita guiada.

Durant la visita, Robert Raga ha destacat la labor de Càritas a través de Koopera, “és important respectar el nostre medi ambient a través del reciclatge de roba”. L’alcalde, ha assenyalat que com a client de Koopera, és necessari col·laborar amb este projecte solidari. A més, prompte es firmarà un conveni amb Càritas perquè hagen contenidors rojos en el municipi i “els nostres veïns puguen donar roba amb l’objectiu de reciclar la roba i generar ocupació”, ha assenyalat.


La inclusió sociolaboral com a eix fonamental de Koopera

En l’actualitat, Koopera Mediterrània compta amb una plantilla superior als 40 treballadors/es, dels quals, el 50% són personal d’inserció. La planta aspira a comptar amb una plantilla superior a 80 persones contractades en un termini màxim de dos anys, on el personal d’inserció podria superar el 60% dels mateixos. L’objectiu social que este projecte aporta és el d’aconseguir la inclusió activa de persones en situació o risc d’exclusió social innovant en la gestió ètica i ambiental del tèxtil.

La Planta de Koopera Mediterrània és la primera del territori que du a terme una gestió integral i ètica del tèxtil usat arreplegat de forma automatitzada. Esta nova infraestructura, estratègica per a la gestió de les donacions en els contenidors de Càritas Koopera, permet el tractament de qualsevol tipus d’objectes tèxtils, calçat i complements del vestir amb eficàcia ambiental i econòmica.

El projecte compta amb quasi 600 contenidors d’arreplega de roba, repartits entre les distintes diòcesis, 271 dels quals es troben en diòcesi de València. Estos contenidors faciliten als seus habitants el destí ètic de la roba i calçat que no usen, perquè puguen ser recuperats en el seu cicle de vida, afavorint el consum responsable a través de les 13 botigues Koopera Store implantades en estes províncies sent 4 en la Comunitat Valenciana, i possibilitant la donació a altres persones. Gràcies a la roba depositada en els contenidors, cada una de les Càritas Diocesanes atén totes aquelles persones que s’acosten a la Institució amb demanda de roba per a vestir.

L’ajuntament de Riba-roja de Túria ha sigut un gran suport en este projecte ja que ha col·laborat des dels inicis per innovar en la gestió social i ambiental.