Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis del Túria reclamen la implicació de la Diputació Generalitat i CHJ per a conveniar el manteniment i conservació del Parc

El document haurà de ser ratificat per acord plenari dels municipis

10 de març de 2017

L’Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria ha celebrat esta setmana la sexta assemblea en el Castell de Riba-roja, en la que es va reclamar un ‘consens polític’ de Generalitat, Diputació i CHJ sobre el conveni de col·laboració i coresponsabilitat entre administracions per al manteniment, conservació, vigilància i dinamització del Parc.

Durant la trobada, els municipis participants van realitzar aportacions al text que quedaran arreplegues en un document definitiu consensuat per totes les parts que haurà de ser ratificat pels plens dels diferents Ajuntaments.
 
En l’Assemblea es va acordar la inclusió de la Fundació Limne com a membre no nat de l’entitat. Limne, constituïda en 2007, realitza anualment activitats d’educació ambiental relacionats amb la conservació dels ecosistemes aquàtics a través de la participació del voluntariat ambiental. Amb la inclusió en l’Associació, Limne pretén ‘aportar coneixements i dinamitzar el col·lectiu’, així com realitzar diferents accions en l’entorn del riu.

Durant la reunió es va donar a conéixer que s’esta treballant sobre un informe realitzat pel parc Devesa-Albufera que podria justificar la inclusió en el Parc Natural del Túria de la part final del riu fins a la seua connexió amb el mar. Açò suposaria el compliment de la directiva de l’aigua i facilitaria la recuperació d’espècies en perill d’extinció inclosa en la Directiva Hàbitat com l’anguila.

Concretament, Riba-roja ha proposat impulsar la Plataforma ‘Volem que l’anguila arribe al mar’ amb l’objectiu que les anguiles puguen arribar al mar a través d’un  corredor natural i transitar cap al riu, recuperant la biodiversitat.

Així mateix, la Generalitat, a través del director general del Parc, va anunciar que s’està plantejant que Bugarra, Gestalgar i Chulilla siguen incloses en el Parc Natural del Túria per a entrar a formar part de la Xarxa Natura 2000.

Un altre dels punts abordats en la reunió va ser els actes commemoratius amb  motiu del 10é aniversari de l’est enclavament natural, entre els que figura la presentació de la publicació ‘Flora Vascular del Parc Natural del Túria’, en el que participaren Aurelio Peña i Gonzalo Mateo, una jornada en la Universitat el 16 d’abril, en la que el tècnic de medi ambient, José Morales presentarà el Projecte d’Apadrinament del riu, una jornada popular el Dia Europeu dels Parcs Naturals i altres activitats com la neteja de les trinxeres, la divulgació de l’águila de panxa blanca o la col·laboració amb els alumnes de l’IES El Quint, entre altres.