Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Associació de Municipis vinculats al Parc Natural del Túria atorga a Riba-roja la presidència per als pròxims dos anys

L’Assemblea acorda que València ostente la vicepresidència de l’entitad amb caràcter rotatori

20 de juny de 2016


L’Assemblea de l’Associació de Municipis vinculats al Parc Natural del Túria ha aprovat per unanimitat atorgar a Riba-roja la presidència de l’entitat per als pròxims dos anys. La vicepresidència de l’Associació, que també tindrà caràcter rotatori, la tindrà València i la seu fixa serà el municipi de Riba-roja de Túria.

Este és el principal acord a què ha arribat l’Assemblea de l’Associació convocada este matí, a la que han assistit els municipis firmants de l’Acord Fundacional, València, Manises, Vilamarxant, Pedralba i Riba-roja. A la reunió s’han unit Loriguilla i Quart de Poblet que, una vegada aproven els estatuts per ple, passaran a integrar-se en l’Associació. També Llíria, sol·licitarà la seua adhesió igual que´L’Eliana.

També Cheste és des de hui part integrant de l’Associació que es va constituir el passat 25 de maig, a l’aprovar-se la seua adhesió per l’Assemblea General.

D’esta manera tots els municipis de l’àrea d’influència del Parc Natural treballaren de forma conjunta i coordinada, en la promoció d’accions i programes, així com en l’articulació d’iniciatives polítiques i ciutadanes, que perseguisquen la millora de la qualitat ambiental del Parc.

L’Assemblea ha aprovat la constitució de les comissions de treball a fi d’establir objectius que confluïsquen en la dinamització del Parc Natural del Túria. Estos aniran encaminats a l’execució de projectes Life, de conservació i regeneració d’este espai natural i a l’impuls turístic de la connexió dels Parcs Naturals del Túria i l’Albufera, entre altres línies d’actuació.

Entre les iniciatives acordades, l’Associació ha proposat instar a les Administracions implicades en el Parc Natural del Túria, Generalitat Valenciana (Parc Natural del Túria), Ministeri de medi ambient (Confederació Hidrogràfica del Xúquer) i Diputació de València (Divalterra), que incremente la vigilància per a evitar que ocórreguen incendis com els del passat cap de setmana, així com controlar l’impacte d’usuaris sobre el parc a fi de minimitzar el deteriorament d’este espai protegit.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha incidit en la ràpida actuació policial i dels bombers per a evitar que el foc arribara a les vivendes de les zones residencials. No obstant ha remarcat ‘es fa necessària la instal·lació d’un lloc permanent d’efectius en el parc natural del riu Túria perquè puguen controlar millor este entorn de gran riquesa paisatgística’. Raga ha destacat que ‘el treball de les brigades de la Diputació ha sigut decisiu perquè el foc no haja sigut més devastador’.

L’Associació de Municipis es reunirà en Assemblea trimestralment. No obstant realitzaran una sessió extraordinària abans d’octubre, en la que s’aprovarà la inclusió de nous municipis i es designaran els membres de les comissions de treball.