Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament paga als propietaris dels terrenys del camp de futbol després de 19 anys des de la seua ocupació

Les compensacions econòmiques superen els 300.000 euros.

6 de novembre de 2017

Després de quasi dos dècades, els propietaris dels terrenys sobre els quals hui s’assenta el camp de futbol han firmat amb l’Ajuntament de Riba-roja la compensació econòmica que els correspon per l’ocupació efectiva del mateix l’any 1998.

Amb este tràmit, es posa fi a una situació irregular que es remunta a l’any 1998, quan el consistori va arribar a un acord amb els propietaris dels terrenys per a construir les instal·lacions esportives a canvi de rebre el seu valor en terrenys del futur programa d’actuació integrada (PAI) del Calvari o una compensació en diners, és a dir, una de les dos opcions oferides.

Quasi dos dècades després els propietaris dels terrenys no havien rebut els terrenys promesos -el PAI del Calvari no es va arribar a executar- ni tampoc una compensació econòmica en metàl·lic. A més, els amos dels terrenys es veien impossibilitats a sol·licitar l’expropiació forçosa que els empara la legislació urbanística actual ja que havien transcorregut més de dos anys des de la seua ocupació.

Gràcies a esta compra, els terrenys sobre els quals s’assenta el camp de futbol ja són municipals. De la mateixa manera va ocórrer amb els dos depòsits d’aigua potable del Calvari que es van construir sobre terrenys propietat de la comunitat de regants i que l’ajuntament es va veure obligat a indemnitzar-los amb un total de 60.000 euros per la seua ocupació efectiva.

Per a la compra dels terrenys del camp de futbol, l’Ajuntament ha destinat 309.310,44€. Per a l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga “es posa fi a una situació irregular, fruit d’una mala gestió urbanística, que va impedir que durant quasi dos dècades els propietaris dels terrenys sobre els quals s’assenta el camp de futbol hagen pogut cobrar el que els correspon”.

Els conflictes entre l’ajuntament de Riba-roja i els propietaris de terrenys han sigut nombrosos al llarg de la present legislatura per l’enfrontament entre ambdós parts l’origen dels quals entronca amb legislatures anteriors. Una d’ells és el pagament de 879.340 euros a uns propietaris de terrenys per una expropiació per a construir un parc en Montealcedo o els 60.000 dels depòsits del Calvari.

No obstant això, Raga ha afegit “les reclamacions judicials a mitjà i llarg termini, principalment per qüestions urbanístiques, continuen sent un risc per a les arques municipals, ja que aconseguixen els 36 milions d’euros”