Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'enginyeria Vetges Tu guanya el concurs d'idees Porta del Barranc realitzat per votaciˇ popular

Amb el lema Porta del T˙ria el projecte rep 199 vots dels 258 totals emesos pels ciutadans

'URBANISME'12 de Gener de 2018


L'estudi d'enginyeria Vetges La teua i Mrediterrania SLP ha sigut el guanyador del concurs d'idees  Porta del Barranc  convocat el passat mes de juliol per l'Ajuntament de Riba-roja. L'alcalde, Robert Raga, en qualitat de president del jurat avaluador, ha donat a conèixer aquest migdia el nom del guanyador i finalista que rebran 2.500 y 1.500 euros, respectivament. El projecte finalista, amb 48 punts, ha sigut  Riu Túria riu  de l'arquitecta Ana Solaz.

 Porta del Túria  és un dels set projectes que es van presentar a la convocatòria pública per a donar solució urbanística a una zona urbana de 13.600 metres quadrats a l'entorn del tram del carrer Senyera delimitat entre els carrers Bodeguetes i Primer de Maig i la seua afectació al tram de barranc entre els carrers Pobla de Vallbona, Cristóbal Colón i Velázquez i les seues connexions amb Carretera València.

El projecte guanyador ofereix el disseny d'un parc urbà del barranc fins al riu, procurant la màxima continuïtat física i visual a través de l'espai ocupat pel talús, creant itineraris per als vianants i rodats i resolent l'actual connexió del carril bici.

Així mateix dóna solució a la ubicació d'una futura estació de metro i establecece zones d'aparcament al costat del centre de salut i Institut

De l'1 al 15 de desembre els ciutadans van poder votar, de forma presencial o telemàtica, una d'aquestes dues opcions. La resta de projectes presentats van ser  OPPIDIUM ,  Un encreuament en el camí ,  Urbarranc ,  A cel obert  i  46190  amb un total de 0 vots. Únicament aquests dos últims van passar a la segona ronda per a valoració del jurat, format per personal tècnic.

 Se tracta del primer projecte obert a la participació ciutadana, en la qual els veïns i veïnes de Riba-roja han pogut triar entre les dues opcions millor valorades pel jurat i ser partícips d'aquesta futura zona d'esplai urbà que s'emmarca en el Pla Director del Barranc dels Moros , assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Vetges El teu serà l'encarregada de desenvolupar el projecte que veurà la llum en els pròxims anys i el cost benvolgut dels quals és de dos milions d'euros.