Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Les anàlisis de les aigües residuals detecten un 'nivell alt' de Covid en el nucli urbà i de les 12 urbanitzacions de Riba-roja

L'ajuntament encarrega un informe per a rastrejar la presència del virus en la localitat.

'SANITAT' 25 de gener de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha detectat un “nivell alt” de Covid en les aigües residuals del nucli urbà i de les urbanitzacions situades en el terme municipal. El govern local ha encarregat l'informe a l'empresa concessionària del cicle integral de l'aigua Hidraqua que, al mateix temps, ha enviat les mostres al laboratori Labaqua per a la seua posterior anàlisi.

Entre les conclusions extretes del citat informe tècnic destaca una presència del Sars Cov-2 “alta” en les aigües residuals de tot el terme municipal d'acord amb l'augment de contagis per coronavirus entre la població de Riba-roja de Túria que registra habitualment la conselleria de Sanitat en aquesta localitat. Les mostres van ser recollides a mitjan aquest mes en diversos punts del terme municipal.

El mostreig de les aigües es va realitzar en la franja horària compresa entre les 8.30 i les 9.30 hores del matí en els punts previs a la unió del clavegueram amb el col·lector perquè així s'assegure que la procedència de les aigües és exclusivament de Riba-roja de Túria. El nucli urbà ha sigut sectoritzat en cinc zones de les quals s'han tret mostres en els trams finals de la xarxa de clavegueram. A més, s'han realitzat anàlisi a les urbanitzacions del terme municipal.

L'informe detecta que en els cinc sectors del nucli urbà la presència de Covid oscil·la entre els 1’3 i els 6’5 milions cg/l. en cadascun d'ells, de manera que el nivell actual és “alt”. A la urbanització de València la Vella la presència és de 1’1 milions cg/l., mentre que en l'àrea de Masia de Traver augmenta fins als 4’5 milions. A les urbanitzacions de l'àrea nord del riu Túria, format per Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Mónica, El Molinet, Parc de Montealcedo, Santa Rosa i Clot de Navarrete, la presència és d'un total de 8 milions i un nivell “alt” del Sars Cov-2 en les aigües residuals.

Els tècnics de l'informe constaten que dels resultats obtinguts “es conclou que els sectors analitzats tenen una concentració del virus en les aigües residuals alta de forma generalitzada” i afigen que les mostres preses els dies 14 i 15 de gener “són coherents amb la incidència acumulada que posteriorment es va publicar el 18 de gener, de manera que en els dies previs l'aigua residual presentava ja alta concentració de Sars-Cov-2”.

De fet, la incidència acumulada del dia 14 de gener era de 193 casos en els últims catorze dies per cada 100.000 habitants a Riba-roja de Túria mentre que el 18 de gener, una vegada ja realitzada la prova d'anàlisi per part dels tècnics del laboratori encarregada d'aquest, aqueixa mateixa incidència va augmentar fins als 584 casos en la localitat, és a dir, un increment del 202%.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha instat als ciutadans de la localitat a seguir les recomanacions de “auto-confinament” realitzades per l'ajuntament “per a reduir i contindre el preocupant augment de nous casos de coronavirus en la localitat detectats en les últimes setmanes ja que és manera més eficaç i efectiva de lluitar contra la pandèmia”.