Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

EcoRiba i les propostes innovadores en educació ambiental presentades en la Universitat

El tècnic José Morales va parlar de la intervenció del medi ambient des de les institucions locals

'MEDI AMBIENT I PAISATGISME' 29 d'abril de 2016


Els alumnes de la Facultat de Magisteri van participar ahir de la xarrada "Propostes innovadores d’Educació Ambiental per a infantil, primària i secundària" amb la ponència sobre els ‘Boscos Escola’ de Teresa Giménez en infantil;  la presentació del "Bon dia Túria" realitzada per Julia Villaescusa (directora del CEIP Mas d'Escoto); i l’exposició dels projectes "El Túria, aula integral" i "Mans al riu" a càrrec de Ricart Segura i Carmen Bonet, docents de l’IES el Quint.

En la seua intervenció, Julia va presentar al CEIP Mas d’Escoto com un ‘centre innovador’ des del que es treballa amb els alumnes a través de projectes, en els que estan presents la investigació, el coneixement i l’anàlisi. En esta línia va exposar el projecte ‘Bon dia Túria’ que desenrotllen des de les aules, amb els objectius de descobrir  el parc Natural del Túria, col·laborar amb la seua millora, fomentar el respecte mediambiental i conéixer els impactes que rep el Parc. Junt amb este projecte, la directora va parlar concretament de dos iniciatives emmarcades en el projecte com és l’Hort Escolar i l’apadrinament d’una parcel·la en el Parc Natural.

Per la seua banda,  els docents de l’IES El Quint, Carmen Bonet i Ricard Segura van exposar als assistents el projecte ‘Riu Túria, Aula Integral’, un projecte interdisciplinari d’acció mediambiental que es realitza amb la participació de l’alumnat. Ricard Segura va sorprendre l’alumnat de Magisteri amb les ‘casetes niu’ i els refugis per a les rates penades amb els que porten treballant diversos anys en el centre.

Paral·lelament el tècnic en Paisatgisme i coordinador d’EcoRiba, Antonio José Morales va presentar el passat 11 d’abril la taula redona ‘Una altra educació és possible", en la que es van realitzar diferents ponències, entre les que va destacar ‘ Des del medi ambient i les institucions locals. EcoRiba, l'Ajuntament i els escoles de Riba-roja’

Estes xarrades s’emmarquen en el context de la Setmana d’Activitats Complementàries de la Facultat de Magisteri, que possibilita als estudiants conéixer propostes reals per a una educació en els centres escolars, des de la perspectiva mediambiental.