Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Epsar estudien el trasllat del col·lector del barranc de Mandor a una altra zona

El president de la CHJ ha traslladat la notícia a l'alcalde aquest divendres en una reunió sobre els projectes i col·laboracions en marxa actualment. Aborden també la neteja de barrancs i solucions a les inundacions de la zona industrial

'MEDI AMBIENT' 8 de juliol de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert raga, s'ha reunit aquest divendres amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, qui li ha traslladat que estan actualment i al costat de la Entitad Pública de Sanejament d'Aigües (Epsar) estudiant el trasllat del col·lector ‘Camp de Túria 1’ situat en el barranc de Mandor.
La notícia ha sigut rebuda amb satisfacció per part de l'alcalde qui ha reconegut que “de ser dut a terme significaria un avanç important en la qualitat de vida i mediambiental dels veïns de la zona que estan patint els efectes indesitjables de tal instal·lació”.
“El trasllat del col·lector permetrà d'una banda emprendre treballs de neteja de tota la zona, eliminar les olors i reduir les plagues de mosquits, a més d'avançar en el nostre projecte municipal mediambiental de zones verdes accessibles, amb l'obertura d'un accés per a vianants i bicicletes des de la vallesa de Mandor fins al parc natural” ha explicat Raga qui ja ha avançant que sol·licitarà una trobada amb la direcció de Epsar per a tractar més detalladament la qüestió.
En la reunió en la qual estaven també presentes el Comissari d'Aigües, Marc García, el regidor de medi ambient de Riba-roja, José Luis Ramos i un membre tècnic de l'Ajuntament, s'ha abordat la qüestió de la neteja dels barrancs la competència dels quals és de la CHJ.
Així, totes dues institucions han acordat la renovació de les cessions d'actuació per a la neteja de tots els barrancs en les seues zones d'interfície – és a dir, en àrees situades dins del nucli urbà i urbanitzacions – per a dos anys més. La regidoria ha informat que en breu ja estaran en marxa les operacions de neteja.
D'altra banda, Raga i Polo han tractat la qüestió de les inundacions que afecten cada any les àrees industrials i en particular el PLV, i les solucions que porten estudiant per a mitigar els seus efectes i avançar “de manera efectiva” en actuacions que eviten el desbordament de l'aigua en moments d'intenses pluges.
Una de les propostes és la implantació de basses de laminació que permetrien l'emmagatzematge de les aigües residuals en moments puntuals d'intensa activitat meteorològica, per a així evitar inundacions i abocaments descontrolats. A més s'ha remenat com a proposta per a avançar en una solució definitiva a les inundacions del PLV i de l’Oliveral, connectar aigües avall amb el barranc de la Saleta d'Aldaia fent un llit i connectar amb el barranc del Poyo.

COL·LABORACIÓ I INVERSIONS
Després de la trobada l'alcalde ha volgut recalcar la intensa activitat i col·laboració que l'Ajuntament està duent a terme amb la CHJ des de 2015. “La Confederació ha passat d'una inversió en manteniment i millores de prop de 100 mil euros en 13 anys a quasi 700 mil des que reprenem la direcció de projectes ambientals municipals a la nostra arribada a l'Ajuntament” s'ha felicitat Raga.
Així, l'alcalde ha volgut agrair la “sintonia” en la qual es troba l'Ajuntament i la Confederació, i ha citat com a exemples la neteja i recuperació del riu en la zona afectada per l'incendi del 2019 i també la implicació i col·laboració en el projecte Gènesi, a través de l'eliminació de la canya gràcies al geotèxtil, i la recuperació de la flora primitiva.
“Des de l'Ajuntament estem treballant amb constància i esforç per a obrir totes les col·laboracions possibles amb altres entitats com la CHJ i actuar en el que necessiten els nostres veïns i veïnes per a tindre una major qualitat de vida, un millor entorn natural i previndre també els efectes climàtics que cada vegada són més intensos” ha sentenciat Raga.