Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Diputació de València estudia ubicar una base verda a Riba-roja

Divalterra té previst incloure una brigada permanent en el Parc Fluvial per al manteniment d’este paratge natural.

'MEDI AMBIENT' 1 d'agost de 2016

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga s’ha reunit este matí amb el gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo i els directors de Gestió Forestal i Medi Rural, Manolo Carot i Voro Femenía per a sol·licitar-li una brigada permanent en el Parc Natural del Túria que actue amb celeritat en el manteniment, neteja i vigilància d’este paratge natural per a evitar qualsevol possible incendi.

Divalterra ha mostrat el seu compromís d’incloure una base verda a Riba-roja amb 10 efectius, que estarà integrada en el Pla de Modernització de Brigades que presentarà el pròxim mes de setembre la Diputació de València

Els últims incendis ocorreguts tant en el Parc Natural com en el Barranc del Moros, el passat 18 de juliol han disparat les alertes, ja que es tracta de zones degradades amb un alt risc per la gran quantitat de canyar i vegetació existent. A més, la pressió urbanística existent entorn al Parc Natural, amb urbanitzacions pròximes com a Masia de Traver amb més de 900 vivendes, incrementen el risc davant de qualsevol possible conat d’incendi.

L’històric dels últims anys a Riba-roja desprén xifres preocupants. Des de 2012, la mitjana d’incendis en els barrancs ha sigut de 8 mentres que en el Parc Fluvial s’han comptabilitzat al voltant de 6, una tònica que ha anat repetint-se al llarg dels últims anys.  En els huit primers mesos de 2016, s’han produït ja 5 incendis en barrancs i 6 en el Parc Fluvial.

‘La necessitat d’una brigada permanent que ens garantisca seguretat als veïns de Riba-roja és imperant, així com l’actuació diligent de la Confederació Hidrogràfica del Túria en els set barrancs que tenim en el terme municipal i que estan completament degradats’, assegura l’alcalde, Robert Raga.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Riba-roja ja ha contractat un enginyer forestal que certificarà en breu les zones amb major risc d’incendi i l’informe de les quals serà traslladat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Així mateix elaborarà un Pla d’Emergències contra Incendis Municipal (PCIM), en coordinació amb les regidories de Policia, Urbanisme, Medi Ambient, Urbanitzacions, que arreplegue l’informe detallat de la situació de cada barranc i prioritze un calendari d’actuacions. A més notificarà es manera urgent als propietaris de les parcel·les privades perquè les netegen de forma immediata.