Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Diputació estudiarà la viabilitat i les mesures de col·laboració per al projecte de Les Paretotes

El pla integra agricultura ecològica, formació i eficiència energètica

'AGRICULTURA I MEDI AMBIENT, 22 de juny de 2016


L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i els regidors d’Agricultura, Rafa Folgado i Medi Ambient, José Ángel Hernández s’han reunit este matí amb el diputat de Medi Ambient, Josep Bort i l’assessor de l’Àrea de Medi ambient de la Diputació de València, Josep Tamarit per a presentar-li el projecte de ‘Les Paretotes’

Es tracta d’un ambiciós projecte municipal, amb caràcter transversal, que arreplega els àmbits d’agricultura ecològica, formació i eficiència energètica, emmarcat dins  ‘d’EcoRiba. El desenvolupament del projecte està previst sobre el terreny de 58.000 metres quadrats en la zona de Montealcedo, que han passat a ser propietat municipal després d’un procediment d’expropiació forçosa.

El pla establix diverses línies d’acció, la producció ecològica a través d’agricultors locals, la formació especialitzada, l’eficiència energètica i la reforestació del Parc Natural del Túria a través de vivers propis, que possibiliten la producció de planta autòctona.

Dins de la producció ecològica, l’Ajuntament te previst desenvolupar el projecte ‘Del camp al col·le’, a fi de fomentar l’alimentació ecològica entre els escolars i introduir-la en el càtering social. Els productes cultivats en la zona passarien a formar part de la cadena alimentària d’estos col·lectius, afavorint una alimentació més saludable i potenciant  ‘l’agricultura de proximitat’.

‘Som un poble de ribera, amb un gran potencial i moltes possibilitats que ens permetran reconvertir el sistema productiu de Riba-roja, impulsant l’economia verda, com un important generador d’ocupació local’, puntualitza l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

En l’àmbit formatiu, este pla donarà cobertura a les necessitats pràctiques de l’àmbit agrari i fitosanitari, així com les derivades de cicles formatius com el que s’implantarà el pròxim curs en l’IES El Quint de producció agroecológica.

L’eficiència energètica és un dels pilars fonamentals sobre els quals se sustenta el projecte de Les Paretotes. Tècnics municipals ja estan treballant sobre el futur sistema d’arreplega d’aigües pluvials i residuals que serà reutilitzat per al reg de la zona.

En uns dies, l’Ajuntament remetrà el projecte a la Diputació perquè esta estudie la seua viabilitat i les possibles mesures de col·laboració. Així mateix, la corporació provincial ha posat a disposició de l’equip de govern l’assessorament tècnic necessari per a adaptar el projecte a possibles vies de finançament europeu.