Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja impulsarà un Pla de Responsabilitat Social

Amb esta proposta, l’executiu local garantirà els principis socials i de sostenibilitat medi ambiental en la contractació pública.

'MEDI AMBIENT' 1 d'agost de 2018

El passat 30 de juliol es va aprovar en el Ple Ordinari la proposta de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per a l’elaboració d’un pla de responsabilitat social. La dita proposada va comptar amb els vots a favor del PSOE, Compromís, EU i Ciutadans, i amb les abstencions del Partit Popular i Riba-roja Pot.

A través de l’elaboració d’este Pla de Responsabilitat Social, l’Ajuntament pretén impulsar una contractació pública socialment responsable, proposar mesures per a racionalitzar i flexibilitzar els horaris dels treballadors de l’ajuntament, fomentar la participació d’estos en activitats de voluntariat corporatiu o responsabilitat social, modernitzar i millorar contínuament els serveis públics, així com millorar la transparència de l’ajuntament.

Esta proposta arreplega tres aspectes, el primer establix l’elaboració del pla en un termini màxim de tres mesos, el segon definix la creació de l’equip de treball que elaborarà el pla i ho portarà al ple per a la seua aprovació, i el tercer establix la publicació del dit pla en la web municipal, on podrà ser consultat per qualsevol ciutadà o ciutadana que així ho vaig desitjar.

Tot açò farà que el consistori dispose d’una ferramenta que garantisca una administració responsable per part dels seus gestors, incremente la seua competitivitat i fomente el desenvolupament sostenible i l’economia social.

“La nostra pretensió és aconseguir una millora contínua del servei als ciutadans, garantint aspectes com la qualitat en l’ocupació de les persones al servei de les empreses contractistes o la conservació del Medi Ambient, aplicant clàusules mediambientals en els contractes públics”, assegura el regidor d’Hisenda, José Ángel Hernández.

El concepte de responsabilitat social ha anat adquirint importància durant els últims anys, fins a arribar a ser considerada per la Unió Europea com una de les ferramentes clau per a aconseguir els objectius establits per la Comissió Europea en l’Estratègia 2020, on s’assenyala el creixement intel·ligent, sostenible i integrador com a manera de sustentar una economia social sostenible dins de la UE i millorar la seua competitivitat i productivitat al mateix temps, per a així poder fer front a les deficiències estructurals del mercat europeu.

Al dur a terme este pla de Responsabilitat Social, Riba-roja de Túria vol no quedar-se arrere i seguir les directrius de la Unió Europea per a tractar de mantindre al poble en l’avantguarda del desenrotllament sostenible i integrador.