Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja instal·la el primer punt públic de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics

L'electrolinera estarà situada en el pàrquing del Complex Esportiu La Mallà a finals d'abril.

'MEDI AMBIENT' 16 d'abril de 2019

(id: 9766)Riba-roja comptarà amb la primera electrolinera pública a la fi del mes d'abril. El nou punt de càrrega ràpida estarà situat en l'aparcament del Complex Esportiu La Mallá i pretén facilitar als usuaris d'aquest tipus de vehicles, la recàrrega del seu utilitari de manera gratuïta.

L'estació RAPTION 50 funcionarà amb potències de fins a 50Kw, i la seua velocitat de càrrega anirà en funció de la capacitat de les bateries que cada vehicle tinga, per a carregar parcial o totalment en un període de temps reduït.

S'estima que el 80% de la bateria d'un vehicle pot tardar a carregar-se al voltant de 30 minuts. “Aquesta adquisició respon a la nostra política de foment i bonificació dels vehicles híbrids i elèctrics que produeixen una menor contaminació, i que atén el nostre propòsit de reduir les emissions de CO2 en un 20% fins a l'any 2020”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La primera electrolinera pública disposarà de tres connectors que permetran la càrrega simultània de dos vehicles. Disposarà de connectors de recàrrega de vehicles elèctrics tipus  CHAdeMO, COMBO CCS o CA amb Mode 3, compatibles amb qualsevol vehicle elèctric.

Els avanços en el sector de l'automoció en els últims temps són importants i els estudis preveuen que per a l'any 2050 del 21% de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle respecte a 1990. En el sector del transport s'espera reduir les emissions de CO2 en 28 milions de tones durant la dècada vinent i la incorporació d'uns cinc milions de vehicles elèctrics.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incorporat a la seua flota tres vehicles elèctrics durant la present legislatura. Així mateix, el consistori ha impulsat altres mesures com la bonificació en l'impost de vehicles de fins al 75% per als propietaris dels vehicles híbrids i un altre 75% per als propietaris de cotxes elèctrics com a mesura addicional que contribuïsquen a disminuir les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera incloses en el pacte d'alcaldes pel Clima i l'Energia que preveuen una reducció del 40% a mitjà termini.

Aquesta bonificació forma part d'un paquet de mesures impulsades per l'Ajuntament per a reduir la contaminació a l'atmosfera, fomentant especialment el transport públic. Entre aquestes mesures cal destacar la connexió de les diferents urbanitzacions amb el nucli urbà mitjançant carrils-bici, l'aposta de bicis en la unitat ambiental de la policia local, l'adquisició de vehicles elèctrics per a l'ajuntament o un augment de contenidors per a la recollida de roba usada la pràctica de la qual redueix, també, les emissions a l'atmosfera, a més, de les campanyes de conscienciació en els centres educatius.

Actualment, el consistori treballa en l'elaboració d'un pla de mobilitat urbana sostenible, la creació d'itineraris per als vianants segurs, denominat “cordó educatiu” o una major freqüència del servei de transport públic, entre altres mesures.