Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ampliació de l'empremta acústica permetrà aïllar acústicament a 123 vivendes de la Llobatera i els Carasols

Fins a la data només 22 disposaven d’autorització per a poder realitzar reformes en les seues vivendes i evitar així el soroll dels avions.

'MEDI AMBIENT' 26 de febrer de 2018

La pressió dels ajuntaments de Riba-roja, Xirivella, Quart de Poblet, Manises, i Mislata i les queixes dels veïns afectats pel soroll dels avions que aterren o envolen en l’Aeroport de Manises han obligat AENA a revisar i ampliar l’empremta acústica.

En la seua última reunió, la Comissió de Seguiment Ambiental va acordar ampliar el mapa acústic. D’esta manera, de les 22 vivendes de Riba-roja de Túria que actualment es trobaven en el mapa acústic s’ha passat a 123. En breu l’Ajuntament remetrà AENA, la relació de vivendes, amb referència cadastral perquè puguen acollir-se a les mesures d’aïllament acústic.  

El Departament de Medi Ambient de l’aeroport de València disposa de terminals de mesurament de sorolls (TMR) Terminals de Monitorat de Soroll, ubicats en llocs estratègics de la perifèria de l’aeroport a fi de detectar, mesurar i associar el soroll produït per les aeronaus al sobrevolar els micròfons instal·lats en zones estratègiques del seu entorn. A Riba-roja el TMR està ubicat en la Urbanització Entrenaranjos.

A més disposa del sistema Webtrak que permet al ciutadà fer un seguiment del recorregut dels avions que envolen o aterren en l’aeroport de València Manises, facilitant la informació de les aeronaus (número de vol, tipus d’avió i la seua altitud), i associant estes dades al nivell de soroll generat per les mateixes, a fi que qualsevol usuari puga verificar si els dits nivells discorren entre els marges legals establits a València i les seues poblacions veïnes.

L’ampliació de l’empremta acústica ja va ser reclamada per l’Ajuntament de Riba-roja a finals del mes de setembre davant de les reiterades queixes dels veïns, que mantenen que els avions que sobrevolen la zona ho fan incomplint les normes d’Aviació Civil i violant les rutes autoritzades per a l’aproximació, envol i aterratge de les aeronaus en l’aeroport de Manises.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha rebut amb satisfacció la notícia sobre l’ampliació de l’empremta acústica. No obstant puntualitza “seguirem vigilants perquè les companyies no infringisquen les rutes autoritzades. És continu el pas dels avions per algunes zones residencials com La Llobatera i el Pla de Tochar amb els problemes de sorolls que això origina”.