Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja assisteix a una Jornada Tècnica per a millorar la gestió de residus voluminosos

L'Ajuntament treballa en conscienciar a la població per a evitar males pràctiques com l'abandó dels residus o els abocaments il·legals.

'MEDI AMBIENT' 29 de novembre de 2019

La Diputació de València ha organitzat una jornada amb tècnics municipals per a traslladar-los les conclusions del projecte europeu URBANREC gestió de residus voluminosos.

Entre les conclusions que s'han presentat durant la trobada està la creació de rutes alternatives per a la recollida de residus voluminosos, així com la formació dels operaris de les empreses adjudicatàries del servei de recollida d'aquest tipus d'efectes.

Amb jornades com aquesta es pretén posar en contacte a totes les parts que participen en el procés de gestió dels residus voluminosos, des de la seua recollida fins al seu tractament final, per a aconseguir que siga el més selectiva possible i amb això incrementar els ràtios de reciclatge efectiu en més d'un 15% respecte als models actuals.

Així, els representants d'ambdos institucions públiques han reunit un grup de representants municipals amb els qui han analitzat els resultats del projecte URBANREC i han avaluat les possibilitats del seu desenvolupament. La jornada de treball ha fet possible la posada en comú de noves accions a desenvolupar i s'han ampliat els resultats inicials del projecte europeu.

Projecte URBANREC

L'Institut Tecnològic del Plàstic coordina el projecte URBANREC, en el qual participen un total de 20 entitats de set països europeus, entre elles la Diputació de València, el Consorci València Interior i les empreses Valencianes Ecofrag, Delax i BPP.    

El desenvolupament del projecte ha permés transformar més de dues tones de residus voluminosos en mobiliari urbà que s'ha cedit en cinc municipis de la província de València. També s'està treballant en noves tecnologies de gestió que permetran transformar un sofà retirat,  una cadira de plàstic o un vell matalàs en productes químics per a la indústria, o un nou matalàs elaborat amb material 100% reciclatge.

La Diputació de València ha centrat les seues accions a aconseguir que les innovacions tecnològiques desenvolupades en URBANREC arriben als municipis de la província. Per a això està desenvolupant diferents jornades tècniques en les quals  posen  en contacte a les empreses i organismes responsables de la gestió dels residus amb els municipis, per a millorar els processos de retirada i gestió dels voluminosos i així incrementar  els percentatges  de reciclatge d'aquests residus.

La millora en la informació i sensibilització als ciutadans, en  els processos de retirada del residu en carrer, són fonamentals per a aconseguir que aquests materials puguen ser reciclats.

En aquest sentit, la Diputació de València ha desenvolupat campanyes de sensibilització ambiental en 15 municipis per a evitar males pràctiques com l'abandó dels residus o els abocaments il·legals.