Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria se suma a la campanya Mans al Riu

L’activitat, coordinada per Limne i Hidraqua, permetrà retirar residus del riu Túria.

'MEDI AMBIENT' 23 de març de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria se sumarà un any més a la ‘macro’ neteja de residus ‘Mans al Riu’ que, des de 2010, organitza de manera regular la Fundació Limne amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana en la conservació i millora dels nostres rius. Durant l’última edició de la jornada van participar 20 municipis i 588 voluntaris, que van retirar 4,5 tones de residus dels trams de riu en què es va actuar.

Enguany MansalRiu de la’ Fundació Limne aconseguix un nou rècord d’afiliació, sumant la participació dels municipis d’Alborache, Alcoi, Algemesí, Almassora, Alqueria d’Asnar, Alzira, Borriana, Buñol, Canals, Cullera, Elx, Gata de Gorgos, Guadassuar, l’Eliana, Llombai, Muro d’Alcoi, Olba, Paterna, Pego, Riba-roja de Túria, Sueca, Torrent, Vila d’agres i Xeraco, que uniran esforços per a netejar de residus els seus rius amb ajuda dels ciutadans que vullguen implicar-se en la campanya.

L’Ajuntament de Riba-roja junt amb el Parc Natural del Túria s’han bolcat en esta iniciativa, ‘considerem que és un gest necessari per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de respectar un espai natural tan apreciat com és el riu Túria i fomentar així els valors de respecte al medi ambient’, assegura el regidor de medi ambient, José Ángel Hernández.

Des de Limne assenyalen que "esta anualitat es van a batre rècords de participació, ja que arribarem a més municipis que mai gràcies a la col·laboració d’empreses com Hidraqua, que han assumit part dels gastos de la campanya". Suports com estos consideren que són imprescindibles per a "teixir una xarxa col·laborativa entre totes les institucions vinculades al mig fluvial i la societat civil".

L’activitat, oberta a la participació de tota la ciutadania, té un marcat caràcter lúdic i didàctic, ja que, a més de pretendre millorar els espais fluvials en què s’actue, es farà incís en els mitjans que existixen hui en dia per a gestionar els residus.


Totes les persones que desitgen unir-se a esta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’acudir el diumenge 2 d’abril, a les 10:00 hores, a l’esplanada del riu, des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia escrivint a participa@limne.org o cridant al 635475706.