Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà de connexió ferroviària amb el Corredor Mediterrani i permetrà a les empreses reduir costos i millorar la seua competitivitat

L'aplicació de nous models de gestió sostenible en l’àmbit industrial, el Corredor Mediterrani i el tractament d’aigües, a debat en les II Jornades d’Economia Circular de Riba-roja de Túria.

'MEDI AMBIENT - II Jornades d'Economia Circular' 21 de novembre de 2018

Experts en iniciatives pioneres sostenibles en l’àmbit de l’economia circular aplicades a les empreses, el projecte de doble via ferroviària del Corredor mediterrani i l’aplicació de nous sistemes de reutilització d’aigües han sigut els temes abordats durant les II Jornades d’Economia Circular de Riba-roja de Túria que se celebren hui i demà en la localitat, organitzades per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

L’encarregada d’inaugurar les jornades ha sigut Isabel Garro, responsable d’empreses de l’Alt Comissionat per a l’Agenda 2030, organisme que treballa per a aconseguir “la tranversalidad en la implantació de l’Agenda 2030 en les polítiques de l’Administració de l’Estat”. En esta línia, la responsable ha destacat ‘la necessitat de crear una coherència de polítiques per a treballar de forma sincronitzada i a través d’aliances regionals, locals o multiactor, en la nostra lluita contra el canvi climàtic’.

El Corredor Mediterrani, una doble via ferroviària d’alta velocitat que discorrerà des de la frontera francesa fins a Algesires, que augmentarà la competitivitat de les empreses i aconseguir la internacionalització ha sigut un altre dels temes destacats. Miguel Ventura, adjunt al Comissionat del Corredor Mediterrani per a Explotació i Logística, ha destacat la importància del corredor mediterrani per a afavorir la intermodalitat amb les zones industrials com Riba-roja, fent un transport de mercaderies més competitiu i sostenible, que repercutirà en la reducció de costos i millorarà les connexions amb ports i instal·lacions, unint ciutats tan importants com Barcelona, València, Alacant, Múrcia i Màlaga i connectant-les al seu torn amb la resta d’Europa.

Francisco García, assessor tècnic de l’Associació Valenciana d’Empresaris, Laura Soto, directora general de l’EVha, Romina Moya, gerent de Riba3 i Carlos Peinado, gerent d’ASOCREVA han aportat la seua visió sobre la necessitat d’adaptar les infraestructures ferroviàries a l’entramat industrial de l’Est d’Espanya.

Especialistes en gestió sostenible com Alfredo Rodrigo d’AINIA,  Alexandre Galí, Mànager de Technology Strategy Suez Espanya i Maria Flor d’Aigües d’Alacant han exposat interessants iniciatives. Una d’estes propustas és l’assecat tèrmic de llots de les depuradores, que suposen un important reductor del CO2 a l’atmosfera i permet estalviar costos en hidrocarburs.

El tractament de les aigües en zones industrials i entorns naturals ha sigut abordat per tècnics de diverses entitats públiques. Francisco Escribano, cap del control d’abocaments de l’EPSAR, control d’abocaments d’Aigües de Paterna i Nieves Mondéjar, cap de servici de la Confederació Hidrográfia del Xúquer,  María Gurrea, responsable del departament de Medi Ambient i Vicente Adobes, enginyer municipal de l’Ajuntament de Riba-roja qui ha anunciat la posada en marxa d’un projecte municipal basat en el control de l’eficiència de l’aigua potable, control d’abocaments i elaboració d’un sistema de tractament terciari a fi d’oferir aigües regenerades als usuaris industrials.

La taula-debat sobre la Llei d’Àrees Industrials i les subvencions de l’Institut Valencià de Competitivitat Industrial. Un pas cap a la competitivitat industrial i el creixement sostenible ha tancat la primera sessió de les II Jornades d’Economia Circular celebrades en la Masia de Poyo. En esta esta última taula ha participat la secretària autonòmica  d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Blanca Marín, el regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández, Diego Roma, gerent de Fepeval i Laura Martín, Enginyera I+D Medi Ambient i Energia, ITE La secretària autonòmica ha incidit en el paper de la llei d’àrees industrials respecte a la modernització dels polígons i la seua repercussió en l’economia circular.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha sigut l’encarregat de clausurar la primera sessió de les II Jornades d’Economia Circular. Raga ha posat insistència en la millora de les infraestructures viàries de connexió amb l’A3 i el Bypass i ha reivindicat “la importància del Corredor Mediterrani i la necessitat d’una estació intermodal per a tota l’àrea industrial que compartim amb Xest i Loriguilla”.

L’alcalde ha conclòs, “Riba-roja té un compromís ferm en la lluita contra el canvi climàtic, a través de l’adhesió del Pacte d’Alcaldes i l’agenda 2030”. En esta línia ha matisat les diferents accions que des de l’àmbit municipal s’han dut a terme com la xarxa de transport públic gratuït i la compra i bonificació de vehicles elèctrics, la instal·lació d’una electrolinera de càrrega ràpida, entre altres aspectes o la reutilització d’aigües residuals”