Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja evita 297 tones d'emissions de CO2 gràcies al reciclatge de roba l'any 2019

L'any passat es van arreplegar 93.744 quilos de roba en el nucli urbà i urbanitzacions, un 43,72 respecte a 2016.

'MEDI AMBIENT' 17 de febrer de 2020

Riba-roja de Túria és actualment el municipi de la comarca Camp de Túria que més roba recicla per habitant segons les dades obtingudes per les dues organitzacions que operen en el municipi. El balanç de l'any 2019 ha resultat realment positiu en relació amb els objectius mediambientals de l'Ajuntament de Riba-roja. En total s'ha aconseguit arreplegar un total de 93.744 quilos de roba, un 43,72% més que en 2016.

Segons les últimes dades, el reciclatge i la reutilització de roba usada a través de les entitats Koopera-Càritas i Fundació Humana ha permés la reducció d'emissions de diòxid de carboni (CO2) en 297 tones, xifra que supera per 31 tones l'estalvi alcançat l'any 2017.  

Aquests punts de recollida selectiva estan situats en Carretera València travessia amb Carrer Projecte 17; Carretera Vilamarxant travessia amb Carrer Generalitat;  Carrer Capella Teresí; Avinguda del Túria 10 Urbanització Santa Mónica; Carrer Cronista Cerveró encreuament amb Isabel la Catòlica; Avinguda de la Pau 74; Carrer l'Alcoià; Carrer Doctor Fleming encreuament amb Carrer Luis Vives;  Avinguda de la Pau 74;  Masia de Traver, Esla s/n; Carrer Joaquín Rodrigo travessia amb Avinguda dels Tarongers, Urbanicación La Reva;  Carrer Pobla de Vallbona 11; Carrer Major encreuament amb Carrer Lepanto; Ecoparc Carretera Riba-roja de Túria-Loriguilla CV-374 P.I. 63 Parcel·la 40.

Entre les dues entitats s'ha aconseguit arrepegar un total de 93.744 quilos de roba, xifra que suposa un  increment de 11.301 quilos respecte a l'any anterior i situa a Riba-roja de Túria entre els municipis que més quilos de roba per habitant reciclen de tota la província de València.

Aquest projecte es conforma sobre la base de dos objectius fonamentals: el primer, de tipus social, consisteix en la creació d'ocupació estable i de qualitat, d'acord amb l'economia verda;  el segon és ecològic, ja que aquesta reducció de les emissions de diòxid de carboni suposa un benefici mediambiental evident. A més, aquest reciclatge també suposa un estalvi molt significatiu d'aigua, ja que solament en la producció d'una samarreta s'utilitzen 2,700 litres d'aigua. A més, el 95% de la roba que no usem pot ser reciclada o recuperada, de manera que aquest tipus de projectes adquireixen un valor fonamental.

La destinació de totes les peces de roba usada és, en gran part, la reutilització a Espanya i exportació principalment a Àfrica, encara que en menor mesura les peces també són venudes a empreses de reciclatge tèxtil i a centres de tractament de residus per a la seua disposició final.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha subratllat el compromís de Riba-roja amb el medi ambient, “Les xifres desprenen que en els últims anys existeixen una major conscienciació dels ciutadans respecte a donar una segona vida a les peces que no utilitzem, reduint les emissions de CO2,  al mateix temps que contribuïm a generar treball als col·lectius en risc d'exclusió social que treballen en el procés”.