Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja evita amb el reciclatge de roba l'emissió de 139 tones de CO2 en el primer semestre de 2019

Més de 44 tones de roba obtenen una segona vida a través de la Fundació Humana i Koopera Càritas i eviten l'emissió de gasos a l'atmosfera.

'MEDI AMBIENT' 2 de agosto de 2019

El municipi de Riba-roja de Túria ha evitat l'emissió a través de la seua xarxa de recol·lecta de roba usada i destinada al seu reciclatge, l'equivalent a 139.436 tones de CO2 a l'atmosfera, després de recuperar durant el primer semestre de 2019, més de 44.000 quilos de material tèxtil.

El resultat de caràcter sostenible i social és fruit de la col·laboració entre el consistori i la Fundació Humana i Koopera Càritas, que des de diversos anys ja, mantenen distribuïts per tot el municipi una xarxa de deu contenidors destinats a la recollida de roba usada per a donar-li una segona vida, amb un finalitat mediambiental, però també social i solidària.

Així doncs, aquest projecte permet la creació de llocs de treball inclusius, estables i dignes, a més d'aportacions econòmiques a projectes solidaris en el món sencer. Actualment en les seues instal·lacions en el polígon El Oliveral treballen 140 persones, de les com aproximadament el 50% estan en exclusió o risc d'exclusió social. D'altra banda, la iniciativa ja consolidada permet la sensibilització de la població sobre el tema mediambiental amb el foment d'hàbits que cada vegada cala més entre la ciutadania de Riba-roja de Túria, un dels municipis amb més recollida de roba de tota la Comunitat Valenciana.

Els veïns i veïnes poden depositar roba, calçat, complements així com tèxtil de llar que ja no utilitzen en els contenidors de color verd i roig, després de la qual cosa la Fundació Humana i Koopera Càritas porten una recollida que acaba en una planta de reciclatge per a oferir una segona vida a aquestes. Actualment el municipi de Riba-roja té instal·lats aquests contenidors tant en el nucli urbà com a les urbanitzacions del terme municipal.

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga aquestes dades són positives i l'exemple d'un canvi en el model d'economia, “estem cada vegada més conscienciats de la necessitat de reciclar, proporcionant el màxim aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida i afavorint un model d'economia circular”.

Dades d'emissió de CO2

Segons les dades facilitades per la Comissió Europea, cada quilo de roba que es reutilitza i no acaba sent incinerada evita l'emissió de 3.169 quilos de CO2 a l'atmosfera, una dada que permet fer-se una idea de la quantitat de gasos produïts tenint en compte que cada ciutadà espanyol es desfà anualment d'uns 24 quilos de roba de mitjana segons dades d'Humana

Durant el primer semestre de 2019, a Riba-roja de Túria, la Fundació Humana ha recuperat un total de 13.427 quilos de tèxtil usat, l'equivalent a 27.800 articles de roba que seran reutilitzats o reciclats allargant així el seu cicle de vida útil. Perla seua banda, la Fundació Koopera Càritas ha recollit durant el període de gener a juny un total de 31.019 quilos de roba, sent el mes de maig el de major volum amb 7.365 quilos, seguit de juny amb 5.620 quilos.

L'ajuntament de Riba-roja de Túria ha remarcat el seu compromís en la lluita per la sostenibilitat i la cura del medi ambient, a més del seu compromís en matèria d'igualtat social i de creació d'oportunitats laborals que en aquest cas desenvolupa amb la labor de la Fundació Humana i Koopera Càritas.