Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja prioritzarà la compra de cotxes híbrids i elèctrics per a reduir un 30% les emissions de CO2

El govern local descarta l’adquisició de vehicles de gasolina i dièsel.

'MEDI AMBIENT' 15 de març de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria prioritzarà la compra de vehicles elèctrics i híbrids per als distints departaments municipals en detriment dels tradicionals basats en la gasolina i el dièsel com un dels compromisos públics adquirits en la Jornada d’Economia Circular que, organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), té lloc ahir i hui a Sevilla.  

Els vehicles elèctrics incorporats per l’ajuntament per a diferents àrees municipals suposen un estalvi econòmic notable en matèria de combustible, al marge de la indubtable reducció en contaminació acústica en l’interior del nucli urbà. A més, el cost per cada 100 quilòmetres de circulació és d’un 75% respecte d’un de gasolina o dièsel.   

Davall el prisma de reduir les emissions de CO2 en un 20% fins a l’any 2020, el consistori ha apostat per implantar els preceptes continguts en el pla municipal Eco-Riba que, aprovat a principis d’esta legislatura, té com a principal objectiu fomentar la necessitat d’aplicar el reciclatge en totes les fases estudiantils, l’atenció de tot el patrimoni ambiental i, finalment, l’eficiència energètica sobretot el teixit productiu.

Un dels eixos fonamentals de les jornades sobre Economia Circular, que reunix a les localitats firmants del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia de què Riba-roja forma part, es basa a aplicar el reciclatge en totes les fases del sistema productiu, des de la producció, la distribució i la posterior eliminació dels residus generats, per als que és necessària la introducció de la sostenibilitat com a element principal.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria també s’ha compromés en el mateix escenari a reduir en un altre 30% la contaminació del sistema lumínic implantat en el terme municipal com un dels objectius per a contribuir a la disminució del CO2.  

L’Ajuntament de Riba-roja ha aprofitat la cita per a presentar alguns dels projectes que es posaran en marxa els pròxims mesos com la reutilització de les aigües residuals del terme, especialment per a un ús de tipus industrial -els polígons actuals aglutinen prop de 800 empreses-, l’agricultura i, finalment, en l’aplicació d’un sistema innovador contra incendis en els paratges de Vallesa-Mandor i el Parc Natural del Túria, en les proximitats del riu i en les urbanitzacions adjacents.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha avançat que l’aposta per una agricultura sostenible serà una de les polítiques que l’ajuntament reforçarà amb major èmfasi en esta legislatura per a millorar el consum saludable dels ciutadans, amb una agricultura de proximitat i amb sistemes de producció respectuosos amb el medi ambient com un dels eixos fonamentals.

L’alcalde ha estat acompanyat en estes jornades de l’edil de Medi Ambient, José Ángel Hernández, el qual ha recordat que recentment s’han fet públiques les xifres de roba reciclada a Riba-roja en una total de 74.363 quilos al llarg de l’any 2016  i que signifiquen una reducció important de diòxid de carboni en l’atmosfera com a conseqüència de les polítiques de reutilització patrocinades pel consistori.          

Robert Raga ha destacat la presència de Riba-roja "com l’únic ajuntament valencià junt amb Benicàssim participant en estes jornades de Sevilla i que servixen com a demostració de la labor tan important que estem duent a terme des de l’equip de govern en la defensa i protecció de l’enorme cabal ambiental que posseïm i que és un motor econòmic de gran magnitud que fins ara ha estat oblidat i que, per això, és necessari posar-ho en valor i servir-nos del mateix per al benestar econòmic i social".