Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja realitza una faixa tallafocs en la parcel·la municipal de Les Paretotes per a evitar qualsevol conat d'incendi

L’Ajuntament ha netejat 17.000 metres quadrats fronterissos a la zona de vivendes.

'MEDI AMBIENT' 13 de desembre de 2017

La parcel·la municipal Les Paretotes comptarà amb una franja perimetral tallafocs, lliure de vegetació arbustiva, que permetrà l’accés als mitjans d’extinció d’incendis en el cas de l’existència de qualsevol conat d’incendi que puga afectar l’interior de la resta de parcel·les o vivendes limítrofs.

Esta franja tindrà una dimensió de 10 metres, que junt amb una altra, d’uns 20 metres en què es reduirà un 40% l’acumulació de biomassa amb un tractament de poda i desbrossament, evitaran la propagació de qualsevol foc.

La zona d’actuació correspon a 17.000 metres quadrats de la finca Les Paretotes limítrofs, pel sud, amb una parcel·la agrícola de cítrics i pel nord amb la primera línia de vivendes unifamiliars amb vista al Parc Natural del Túria.

Estos treballs de neteja possibilitaran el pas de vehicles d’extinció d’incendis, en el cas de produir-se algun conat en la zona com a conseqüència de la massa forestal existent i que està composta principalment per pi blanc i vegetació de tipus arbustiva.

“Estem complint amb la normativa, tant l’Ordenança Municipal de Protecció de l’Arbratge de Riba-roja de Túria com el Pla d’Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana, a fi de garantir la seguretat dels veïns de l’àrea residencial limítrof a la parcel·la municipal”, assegura el regidor de Medi Ambient, José Ángel Hernandez.

Els treballs de neteja i desbrossament s’han iniciat en esta època de l’any, en la que hi ha un menor risc, amb objecte que estiga preparada per als mesos estivals, en la que les altes temperatures i l’absència de pluges poden ser condicionants perquè es produïsquen xicotets incendis.

La vegetació que es retire estos dies serà traslladada diàriament a fi de no acumular residus vegetals que puguen generar un risc addicional d’incendi.