Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja recupera 83 tones de residu tèxtil per donar-li un fi social

La recollida selectiva de roba ha suposat un estalvi de 257 tones de CO2 a l'atmosfera.

'MEDI AMBIENT' 30 de gener de 2019

20190130
Riba-roja aconseguir recollir un total de 82.443 quilos de residu tèxtil a 2018 en els diferents contenidors distribuïts pel nucli urbà i urbanitzacions i en les donacions efectuades pels veïns i veïnes. Segons les dades aportades per les dues empreses encarregades de la recollida, la recollida selectiva ha suposat un estalvi de 257 tones d'emissió de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera.

Aquest estalvi s'obté gràcies a les pràctiques que se segueixen en el procés de recollida, selecció i reutilització de les peces destinades a la posterior venda a les botigues disposades a l'efecte amb l'objectiu de minimitzar els efectes del canvi climàtic. Se sap que cada quilo de roba que es reutilitza i no s'incinera s'evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus en els dipòsits controlats i les plantes incineradores, així com l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

"Propiciant la recollida selectiva per a aprofitament del residu tèxtil, donant-li una segona vida a les peces, contribuïm al model d'economia circular i avancem en el compliment dels objectius de Paris 2013 de reduir en un 40% l'emissió de gasos efecte hivernacle", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga

L'Ajuntament de Riba-roja ha incrementat en aquest últim any tres nous punts de recollida, al Parc Vicent Andrés Estellés, al carrer Pobla de Vallbona i en l'Ecoparc Municipal. A més manté el seu compromís amb la sostenibilitat amb l'increment de la flota de vehicles híbrids per a la Policia Local, l'adquisició de bicicletes elèctriques, l'ampliació del carril bici i el foment del transport públic, a través de les línies de arRibabús i Connecta Metro.

A més dels beneficis que suposa per al medi ambient, la recollida, selecció i venda d'aquesta roba, va donar treball a l'any 2018, a 56 operaris del col·lectiu de persones en risc d'exclusió social, entre les empreses fa costat València i Koopera Mediterrània , la seu es troba al Polígon el Oliveral.
 
Riba-roja forma part des 2016 de la Junta de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats dependent de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies), formada per governs locals que estan integrant en les seves polítiques la mitigació i adaptació al canvi climàtic.