Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja reintroduïx cent exemplars de fauna silvestre en el Parc Natural del Túria

EcoRiba recupera cinc espècies per al seu tractament en el Centre de Recuperació de Fauna La Granja d’El Saler.

'MEDI AMBIENT' 27 de juliol de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del programa EcoRiba hi ha reintroduït en els últims dos anys, un centenar d’exemplars de fauna silvestre en el Parc Natural del Túria, amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna La Granja d’El Saler,  a fi de preservar este espai d’alt valor natural i cultural que disposem a Riba-roja.

Compromesos amb la conservació i renovació dels recursos naturals del parc natural, l’Ajuntament de Riba-roja vol evitar així la pèrdua de biodiversitat com a conseqüència del canvi climàtic i els efectes de l’activitat humana sobre el parc natural.

A més, entre les seues pretensions vol continuar treballant per a aconseguir que el riu Túria es consolide com un punt estratègic per a l’avistament d’aus, fomentant un turisme respectuós amb el medi ambient i amb el seu hàbitat.

En els últims anys, els animals introduïts pels tècnics d’Ecoriba, del Parc Natural i del Centre de Recuperació d’El Saler en el Parc Natural del Túria han sigut 4 gavines comunes, 16 tortugues leproses, 12 soliguers, 12 mussols, 1 bagaleu, 1 águila de panxa blanca, 1 òbila, 2 garsetes comunes, 2 serps d’aigua, 50 granotes comunes i centenars d’anguiles.

“A través d’estes accions aconseguim completar el cicle vital de recuperació d’estes espècies en el seu hàbitat natural, incrementant la biodiversitat faunística del Parc Natural i conscienciant la població de la necessitat de conservar i respectar el medi ambient”, assegura el regidor de Medi Ambient, José Ángel Hernández.

A més d’estos exemplars de fauna silvestre, els tècnics del programa municipal EcoRiba han recuperat en l’entorn d’este enclavament un mussol, un soliguer, dos falcies, un rata penada d’horta i un rata penada de muntanya, per al seu posterior tractament i rehabilitació en el Centre.

El programa EcoRiba es va crear al febrer de 2016 amb l’objectiu de contribuir a la protecció i restauració paisatgística del Riba-roja, des d’una educació socioambiental que permeta un aprenentatge integral del medi local i una interacció més sostenible i solidària tant en l’àmbit local com global.