Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja se suma a la Vaga Mundial del Clima amb una reducció anual de 3.300 tones de CO2 emeses a l'atmosfera

Treballadors públics realitzen aturs de dos minuts en solidaritat.

'MEDI AMBIENT' 30 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ha sumat a la Vaga Mundial del Clima convocada a tot el món i afavorida per més de 300 organitzacions amb uns aturs de dos minuts per part dels treballadors municipals que es prolongaren per vesprada a les 18 hores a les portes de tots els edificis municipals que tingueren horari vespertí.  

L'atur està convocat en la jornada amb un caràcter mundial promogut per “Fridays for Future” per a exigir als líders mundials mesures urgents contra el canvi climàtic. Per això, l'Ajuntament s'ha sumat a aquests aturs i els empleats i treballadors municipals s'han sumat als mateixos amb ambdós vagues de dos minuts al migdia a la qual s'afegix una altra a les 18 hores a la vesprada en tots els edificis municipals.  

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria està integrat en el Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia (PASTURA) entre els compromisos de la qual destaca una reducció de fins al 40% en les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera fins a l'any 2030. Aquest pla orienta sobre les necessitats que en matèria ambiental es pateixen en el dia a dia i afavoreix les actuacions més urgents a realitzar a curt i mitjà termini.

Per això, l'equip de govern s'ha compromés amb projectes i iniciatives que permeten reduir les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera en tots aquells mecanismes que depenen de l'ajuntament. Fruit d'aquesta gestió són les més de 3.300 tones d'emissions de CO2 que deixen de llançar-se a l'atmosfera a l'any a través de canvis en les estructures municipals.

Un dels principals projectes consisteix en la xarxa de transport públic que evita l'emissió de 3.000 tones a l'atmosfera gràcies als més de 90.000 desplaçaments en vehicles particulars que deixaran de realitzar-se. Aquesta iniciativa es complementa amb una línia de subvencions de 8.000 euros per la compra de bicicletes elèctriques i convencionals.

De fet, la implantació d'aquesta xarxa de transport ha suposat la concessió del primer premi de la Comunitat Valenciana a la Mobilitat Sostenible al costat de l'Ajuntament de Dénia atorgat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori pel seu projecte global de foment i ús del transport públic.

Aquesta xarxa de transport públic ha sigut molt ben acollida amb més de 200.000 usuaris anuals en les diferents modalitats en funcionament: el Connecta-metro que uneix el nucli urbà amb l'estació del metro, l'arriba-bus que connecta el nucli urbà amb els polígons industrials, la Reva i Loriguilla i, finalment, les diferents línies escolars enfocat als usuaris de les escoletes infantils i els instituts de secundària.

Altres dos projectes que contribueixen a construir una societat més sostenible i ecològica són el canvi de les 2.829 lluminàries del denominat pla Rus que presentaven deficiències i que deixaran d'emetre altres 147 tones, a més del reciclatge de roba per part dels ciutadans de Riba-roja de Túria amb altres 139 tones que no s'emetran a l'any a l'atmosfera.  

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància de conscienciar a la societat “sobre els efectes tan nocius i negatius que l'emissió de diòxid de carboni té sobre el nostre entorn i sobre l'atmosfera; per això, és necessari que entre tots contribuïm a construir un món millor, tant els ciutadans en la seua vida quotidiana com les administracions en tots els àmbits de gestió”.

Raga ha recordat alguns projectes “com la xarxa de carrils ciclistes que s'han habilitat en els últims anys fins a aconseguir els 13 quilòmetres de longitud, la bonificació per a la compra de cotxes elèctrics, la renovació de cotxes híbrids o elèctrics per als departaments municipals, la construcció d'una electrolinera o les subvencions per a compra de bicicletes elèctriques o convencionals”.