Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja subvenciona la compra de bicicletes per a reduir les emissions de CO2, millorar la salut de les persones i alleugerir el trànsit

Les bases estableixen el termini de sol·licituds de l'1 al 20 de juliol

'MEDI AMBIENT' 30 de juny de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat les ajudes per a la compra de bicicletes convencionals, les bicicletes elèctriques i l'adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques per al present any. La presentació de les sol·licituds s'ha fixat de l'1 al 20 de juliol pròxims i s'ha dotat una partida pressupostària de fins a 5.000 euros en total.

Les previsions inicials estableixen que es podran sol·licitar ajudes per a les compres realitzades entre l'1 de desembre de 2020 fins al 20 d'abril d'enguany la finalitat del qual passa per conjugar diversos beneficis en la localitat com una reducció notable de diòxid de carboni (CO₂), una millora de la salut entre la població mitjançant una estimulació de l'exercici actiu i continuat i, al mateix temps, millores també en el trànsit viari i, per tant, en la pròpia mobilitat individual.

La convocatòria municipal combina la subvenció per a l'adquisició de les bicicletes convencionals, així com les noves modalitats que s'han posat en el mercat i han experimentat un major auge social com les bicicletes elèctriques. La iniciativa s'estén, a més, als kits eximisques en l'actualitat que permeten convertir en elèctriques aquelles màquines que tenen un origen tradicional.

Les bases permetran que es beneficien les persones físiques que no hagen sigut agraciades amb aquestes subvencions en convocatòries anteriors i un màxim d'un beneficiari per unitat familiar i una ajuda com a màxim per persona. Les ajudes de compra de les bicicletes, en totes i cadascuna de les seues modalitats previstes, estableixen un procediment de concurrència competitiva per a accedir a aquestes, que obliguen al compliment d'una sèrie de requisits per a la seua obtenció.

Els criteris objectius per a l'atorgament de la subvenció i la ponderació dels mateixos fixen una sèrie de criteris i prioritats amb una prioritat a la compra de bicicletes convencionals a les quals s'atorguen 10 punts, altres 5 punts per a aquelles d'origen elèctric i, finalment, altres 2 punts per a la compra dels kits convertidors del sistema tradicional a l'elèctric.

A més, s'estableixen altres criteris com l'adquisició d'aquest material en els xicotets comerços de Riba-roja de Túria amb altres 20 punts com a màxim, la compra en establiments adherits a qualsevol associació de comerciants de la localitat tindrà altres 10 punts, per cada membre de la unitat familiar del sol·licitant es concediran 0’25 punts i s'atorgaran altres 6 punts a les persones amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%.

Les bases reguladores fixen en un mínim de 20 punts la nota mínima que haurà d'obtindre cadascun dels sol·licitants per a tindre accés a les subvencions de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. L'import de la subvenció s'estableix en un 25% per la compra del kit de conversió i amb un màxim de 150 euros en total per a cadascun dels sol·licitants. Aquest mateix import es concedirà per la compra de les bicicletes convencionals adquirides en el període de temps establit.

Finalment, altres 250 euros s'atorgaran a aquells sol·licitants que hagen adquirit una bicicleta elèctrica a Riba-roja de Túria. En cap cas les ajudes rebudes podran superar el cost d'adquisició subvencionat. La Junta de Govern Local s'encarregarà de la instrucció del procediment mentre que una comissió d'avaluació analitzarà la tramitació de la subvenció i que estarà formada pel regidor de Transició Ecològica, un tècnic de Medi Ambient i un tècnic de EcoRiba.

El regidor de Transició Ecològica i Sostenibilitat, José Luis Ramos, ha subratllat la importància d'aquestes iniciatives municipals “per promoure factors essencials en el món actual en el qual vivim, perquè es conjuminen tant els beneficis ambientals com els sanitaris i, per això, des de l'ajuntament apostem clarament i amb fermesa per aquells mitjans de transport saludables per a les persones, però també nets i sostenibles”.