Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Robert Raga reelegit membre del Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima

L'alcalde de Riba-roja assisteix a la XIII Assemblea celebrada en la seu de la FEMP.

'MEDI AMBIENT' 9 de març de 2020

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (RECC) ha celebrat hui 9 de març la seua XIII Assemblea General en la seu de la FEMP (Madrid), amb la presidència de Juan Espadas, Alcalde de Sevilla i l'assistència de més de 70 representants dels Governs Locals de la Xarxa.

L'Assemblea General és el màxim òrgan de Govern de la RECC i es reuneix amb caràcter ordinari una vegada a l'any. En aquesta ocasió, entre els punts de l'ordre del dia ha destacat l'aprovació dels vocals del Consell de Govern per al mandat 2019-2023 i la definició del pla de treball, entre altres assumptes. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha sigut reelegit per a formar part d'aquest màxim òrgan de representació de la Xarxa.

Riba-roja forma part d'aquesta Xarxa des de 2016 i des de llavors participa en diverses accions i grups de treball impulsats per aquest organisme, concretament quant a Mobilitat, a través del Pla Municipal de Mobilitat Sostenible (PMUS) i la Plataforma MOVERE, que recompensarà a la ciutadania per l'ús del transport públic en Riba-roja, o el d'Adaptació al Canvi Climàtic, que s'emmarca en el treball que està realitzant el municipi amb el PACES (Pacte d'Alcaldes sobre el Clima i l'Energia) i la realització de tallers de sensibilització a la ciutadania.

Així mateix, Riba-roja és un dels 28 municipis que participen en el càlcul de la seua petjada de carboni en un projecte de la RECC i la consultora Ecoterrae. Aquest càlcul s'elabora a través de les dades de consum energètic d'edificis municipals i enllumenat públic, el consum de combustible de la flota de vehicles municipal i els quilograms de gasos emesos per l'aire condicionats.

Paral·lelament, i dins de la lluita contra el canvi climàtic, continua treballant en diverses accions en el marc dels acords de col·laboració de la Cumbre del Clima COP25 a Madrid, com Un Arbre per Europa o l'apagada d'edificis municipals i la marxa popular pel clima, celebrats el desembre passat. Una altra de les accions empreses és la convocatòria a la Fulla Verda Europea 2021, a la qual *Riba-roja és un dels 2 municipis espanyols, junt amb Carballo (la Corunya) candidats a aquest guardó per les bones pràctiques mediambientals impulsades.

En l'Assemblea s'ha donat a conéixer la gestió realitzada per la Xarxa en 2019. Entre aquestes figura la convocatòria de la VII edició dels Premis a les Bones Pràctiques Locals, on Riba-roja va resultar finalista en l'apartat de sensibilització i conscienciació ciutadana, amb el programa EcoRiba Integra.

Després de l'Assemblea s'ha celebrat una taula de debat sobre l'Emergència Climàtica a les Ciutats després de la COP25, en la qual han participat Germán Esteban, Responsable de Relacions Internacionals de la Comissió Europea, Pedro Prieto, Director d'Estalvi i Eficiència de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia i Eduardo González, Subdirector General de Coordinació d'Accions enfront del Canvi Climàtic de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha ressaltat “el compromís de Riba-roja de Túria, a través de la posada en marxa d'accions locals, amb totes aquelles iniciatives a nivell nacional i europeu encaminades a la lluita contra el canvi climàtic”. Raga ha insistit en la necessitat de “estar present en tots els fòrums que tinguen els Objectius de l'Acord de Paris com a eix central de totes les polítiques mediambientals”.

Actualment la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima la formen 332 municipis espanyols que representen a 30 milions d'habitants. Es tracta de la xarxa de municipis més potent d'Europa que treballa, coordina i impulsa les polítiques locals en la lluita contra el canvi climàtic.